Отвориха за движение националната магистрала Атина-Солун, която беше затворена поради

...
Отвориха за движение националната магистрала Атина-Солун, която беше затворена поради
Коментари Харесай

Отвориха за леки коли магистралата Атина - Солун

Отвориха за придвижване националната автомагистрала Атина-Солун, която беше затворена заради наводненията, само че единствено за леки коли.

Движението се прави в лявото платно в двете направления, само че единствено за коли с тегло до 3,5 тона. Тежкотоварните коли се движат по обходен маршрут през област Арта. Властите оповестяват, че в допълнение ще осведомят транспортните компании за придвижването на камиони.

Извършва се разчистване и инспекция на пътя. Увеличава се броят на хората със признаци от заразни заболявания в наводнените региони. Властите раздават защитни облекла и предизвестяват да не се влиза във ферми с удавени животни. Ветеринарни екипи и профилирани военни елементи правят почистването от животните. Водата в цялата област Тесалия е нечиста.

Има предизвестие да се пие и употребява за битови потребности единствено минерална вода. Над 10 хиляди гръцки жители са подали молби за помощ и обещетения.

От държавното управление увериха,че " всички потърпевши ще получат плануваната помощ ". Гърция подписа контракт с френска компания за осъществяване на планове за изследване и прогнози при риск от естествени бедствия, оповестява БНР.

Около 200 000 души към Волос също са без питейна вода за 12-и ден. В цялата районна единица Магнезия, чиято столица е Волос, напъните за премахване на тонове тиня от домовете и пътищата не престават, като неналичието на вода осуетява работата на екипите.

Кметът на Волос Ахилеас Беос разясни, че възобновяване на водоснабдяването се чака след към 20 дни.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР