Отвориха Кримския мост за движение Tанкер в Керченския пролив е

...
Отвориха Кримския мост за движение Tанкер в Керченския пролив е
Коментари Харесай

Украйна удари и танкер в Керченския пролив, Зеленски хвали службите

Отвориха Кримския мост за придвижване

Tанкер в Керченския проток е потърпевш при удар на украински безпилотен уред, предадоха международните организации, като се позоваха на съветския Морски спасително-координационен център. Екипажът от 11 души, на танкера е незасегнат и е към този момент на несъмнено място. На мястото, на което се намира плавателният съд, са пристигнали два буксира. Пострадало е машинното поделение на танкера. Разлив на нефт няма.

Танкерът е плавал под съветски байрак. Според " Москоу таймс " потърпевшият танкер е " СИГ ", който е обект на американски наказания, тъй като доставя гориво на съветските сили, притекли се на помощ на сирийския президент Башар Асад.

Няколко членове на екипажа са били ранени при офанзивата от счупени стъкла, пък съобщи в " Телеграм " Владимир Рогов, назначеният от съветските управляващи началник на администрацията в Запорожка област.

Нападението бе осъществено ден, след като  украински дрон удари съветски боен транспортен съд в черноморската база Новоросийск - първа сходна офанзива там. Източник от украинските служби за сигурност съобщи пред Франс прес през вчерашния ден, че тази офанзива е била сполучлива.

По-рано тази нощ бе обявено, че придвижването по Кримския мост е било краткотрайно прекратено след издадена паника за офанзива, ненасочена непосредствено против него. То към този момент е възобновено, оповестяват локални представители.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на разследващата организация на страната за нейната работа. Поздравите бяха отправени, откакто украински безекипажен катер нападна съветски боен транспортен съд, съобщи ДПА.

Службата за сигурност на Украйна отнесе войната назад към съветския агресор, съобщи Зеленски в ежедневното си послание към народа, оповестено в Телеграм. " Каквото посееш, това ще пожънеш ", добави той.

По-рано през вчерашния ден видео, публикувано онлайн, показваше хипотетична сполучлива офанзива, осъществена от безекипажен катер на Службата за сигурност на Украйна против съветски боен транспортен съд. В катера е имало 450 кг експлозиви.

Зеленски също по този начин посочи значимостта на износа на украинско зърно и съобщи, че Русия няма да успее за провокира световна хранителна рецесия или ново повишаване на цените на зърното.

Президентът на Украйна също така акцентира и значимостта на срещата в Саудитска Арабия за Украйна, която се организира в събота. " Хранителната сигурност на милиони хора в Африка, Азия и други елементи на света зависи от това какъв брой бързо светът може да приложи формула за мир ", сподели Зеленски.

В центъра на препоръчаната от украинския президент формула за мир е евакуиране на съветските военни от Украйна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР