Отворен код, отворени данни. Всичко това е терминология на новия

...
Отворен код, отворени данни. Всичко това е терминология на новия
Коментари Харесай

Отворени данни и каква е ползата от тях

Отворен код, отворени данни. Всичко това е терминология на новия министър по електронното ръководство, заяви БНР. Който даде поръчка ръководството да стане по-дигитално. Отворените данни са потребни освен за информиране, а и за разбор, който да аргументира вземането на съответни управнически решения.

Отворените данни или информацията, която събират другите датчици, основават опция за принадена стойност. В това е сигурна Силвия Илиева. Тя е професор във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. От 2019 година е шеф на института " Гейт “ към СУ, а планът работи за градовете на бъдещето, цифровото опазване на здравето, интелигентно държавно управление и интелигентна промишленост.

Силвия Илиева дава образец по какъв начин отворените данни за замърсяването оказват помощ в плана им в Община Лозенец. Благодарение на данните тази столична община към този момент има построен цифров двойник:

" Идеята е да създадем цифрово копие на града с всичките му обекти, процеси и да моделираме цели аспекти, в които живеем ние в града. Ние сме интегрирали данни за въздуха, за околната среда и към този момент имаме един 3D модел за визуализация на регион " Лозенец “ със постройките, пътната инфраструктура. Помогнахме на общината и за детските градини ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР