Отвлечената в Израел българка е около 50-годишна еврейка с български

...
Отвлечената в Израел българка е около 50-годишна еврейка с български
Коментари Харесай

Отвлечената в Израел - еврейка с българско гражданство и произход

Отвлечената в Израел българка е към 50-годишна еврейка с български генезис и с българско поданство. Тя е живяла в кибуц източно от границата с Газа, научи ни от чудесно осведомени източници.

Пленена е още в първия ден на офанзивата и отведена в Газа. По непотвърдена към този момент информация в никакъв случай не е била в България.

 

За това, че измежду отвлечените има и българска гражданка, написа " Уолстрийт джърнъл " в просторен материал за заложниците и напъните да бъде уредено тяхното освобождение посредством договаряния с присъединяване на Турция.

Според американското издание предварителният лист на израелското Министерство на външните работи с отвлечените демонстрира размера и хаоса на рецесията. 199 жители на най-малко 31 страни са измежду отвлечените, някои от които са от далечни страни, които нямат нищо общо със комплицирания спор в Близкия изток - като Парагвай, Южна Африка и Тайланд.

 

 0-0-01  


Въпреки че България не е в листата, държавното управление в София мощно подозира, че най-малко един негов жител е измежду отлечените.

" Тя се е обадила на майка си тъкмо преди да бъде отвлечена ", споделя формален чиновник, представен от " Уолстрийт жърнъл ". Името на дамата не се загатва.

Днес министър председателят Николай Денков разгласи, че в медиите се е появило име на жена, за която се твърдеше, че може би е пленник. Проверихме базата данни в Министерство на вътрешните работи, човек с такова име в базата данни за български жители не съществува, съобщи той.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел също уточни, че досега не е постъпвала такава информация от формалните управляващи в Израел.

По данни на задграничните ни представителства в района сега 37 български жители и членове на техните фамилии са потърсили подпомагане за овакантяване на линията Газа, като се търси метод за подпомагане за тяхната евакуация, заяви тя.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР