Ответен отговор от Москва, след като руски свещеници бяха изгонени

...
Ответен отговор от Москва, след като руски свещеници бяха изгонени
Коментари Харесай

Русия привика българския посланик в Москва

Ответен отговор от Москва, откакто съветски свещеници бяха изгонени от България.

Руското външно министерство извика българския дипломат в Москва, съобщи новинарската организация РИА Новости.

Българският дипломат бе извикан през днешния ден във външното министерство на Русия. Москва изрази митинг по отношение на експулсирането на настоятеля на Руската православна черква в София, се споделя в известие на съветското ведомство.

Руската черква в София „ Свети Николай Мирликийски Чудотворец “ на този стадий ще приключи своята активност, по-нататъшната ѝ орис ще бъде решена от Руската православна черква (РПЦ). Това се показва на страницата във Facebook на Посолството на Русия в България.

България експулсира предстоятеля на Руската православна черква в София и двама беларуски свещеници, като ги упрекна, че служат на геополитическите ползи на Москва. Действията са въпрос на конфиденциален отчет, аз единствено се срещнах с него, нямам директно отношение към вземането на това решение, то е на ДАНС, разяснява министър председателят Николай Денков.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова означи, че " никой няма да предприеме огледални дейности против Българската православна черква в Москва ". " Ние не сме варвари ", добави Митрофанова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР