Отваряте Фейсбук. Към днешна дата, това е достатъчно сърцето ви

...
Отваряте Фейсбук. Към днешна дата, това е достатъчно сърцето ви
Коментари Харесай

Идиоти? Пропаганда? Защо има толкова много смеещи се човечета под новините за ужаса

Отваряте Facebook. Към днешна дата, това е задоволително сърцето ви да се е свило към този момент. Очаквате нещо извънредно. Винаги има най-малко по едно нещо извънредно. Не знаете какъв брой извънредно ще е най-ужасното нещо за деня. Дали ще е единствено едно НАЙ-… или ще има няколко – да се чудите кое от кое по-ужасни. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3110
Самобичуване или потребност да се информирате? Или и двете? 

Което и да е, към този момент сте отворили Facebook и усещате, че няма връщане обратно, тъй като по този начин и по този начин сте се подготвили. Поели сте въздух, стиснали сте зъби, подготвени сте. 

И все пак…

… и въпреки всичко, колкото и да се приготвя човек и да чака гадости, има една, която постоянно го сварва неопитен и му влиза под кожата. 

Новина: смут, убийства, гибел, съсипия. 

А изпод – реакции: смеещи се, гадни жълти човечета. 

Аз по този начин към този момент си представям, че наподобяват същинските лица на хората, които са ги сложили. 

Има по някой от полемиката – запалянко, който към момента има предпочитание за разговор с тези – пита ги: за какво се хилите, на какво, деца са убити, животи са раздрани? 

Отговарят му: смеем се на лъжите. 

Това обаче е по-човешкото пояснение. Не човешко задоволително, че да ги назовем човечни, само че по-човечно от същинския претекст.

Вчера си говорихме за уот-абаут-изъм, естествено ми се коства през днешния ден тематиката да е ХаХаГандата. 
                                          ↓↓↓↓↓↓

ХаХаГандата е същинската „ майка “ на тези гнусни ухилени човечета под новините за гибел и съсипия. 

Думата е формирана от: „ ха-ха “ и „ агитация “ – оттова и хахаганда. 

Означава да сееш агитация посредством присмиване. 

Както в навечерието на войната, когато кремълските тролове се хилеха безочливо и повтаряха опорките на путин и путинистите: единствено вманиачен може да си намерения, че ще атакуваме Украйна. 

Видяхме резултата и истината. 

Когато се появеше вест, съобщаваща, че по данни на обещано разузнаване, е несъмнено, че русия готви пълномащабна война, троловете и вярващите им сееха хилещите се човечета. 

Това е виртуалният еквивалент на: „ да бе, да! палячо! “

С това желаят да кажат, че хем не имат вяра, хем те мислят за простак. 

С „ смешки “ някои хора от тези смешковци са привикнали да се измъкват от обстановки. Нали ги знаете тези професори, дето задяват студентките и – в случай че студентката му „ пусне “, всичко е тъкмо, само че в случай че студентката се оплаче, дъртият перверзник стартира с театъра: е-е-е-е, но аз единствено се майтапих бе!

Това е другият „ табиет “ на тия орки – да се крият зад „ смешки “.

Значи: хем не ти имат вяра, хем ти се подиграват, хем се крият от действителността зад „ смешки “. Въпрос на инстикт при тях. 

Използвайки хахаганда, не ти се постанова да си доста прецизен в подбора на обстоятелства за пропагандата си. Трябва единствено да разсмееш публиката си, с цел да я спечелиш на твоя страна. Може и с недомлъвки и полуистини. 

Хахагандата отлично се връзва с уот-абаут-измът. Ама отлично! „ Не ти имам вяра и чакай да те запитвам: вие що биете негр*** бе! А също така и ти се дръзвам на тъпата мутра и на това, че путинистите споделиха, че си джендър, та хептен не ми се постанова да ти чувам и почитам мнението! “

Това е ходило в стълбата на инфо-войната. Те са няколко и едно без друго не могат по този начин добре да виреят, само че събрани вкупом – стават мощно оръжие. ОСОБЕНО където десетилетия е върлувала умишлена политика по дезинформация, скопяване на интелекта и образованието. 

Фронтовете и тук са няколко: 

1. публична лъжлива информация – държавно управление, представители и т.н.…

2. платени тролове, които пишат лъжливи вести и информация – по: а.) сайтове; б.) конгреси, Инстаграм, Facebook и т.н. 

3. елементарни хора, подвели се (защото им се желае да е вярно… сакати души) и преповтаряйки прочетеното НАВСЯКЪДЕ. 

Има и още, само че да не задълбаваме. Има и комбинации от упоменатите. 

Ето ви образец за подправени вести от официози:



РИА Новости написа, че множеството бежанци от Мариупол бягали към русия и следени от русия територии и не желали да имат нищо общо с Европейски Съюз и Запада. 

Пълна небивалица. Истината е, че на 15 март към 20 000 бежанци са евакуирани към към момента неокупирани области в Украйна, които са под контрола на Киев. Ден по-рано е имало овакантяване на 160 частни автомобила по линията Портовске—Токмак. 

Само за ден – още веднъж 15 март – украинските управляващи са отбелязали прекосяването на 13 000 автомобила към граници на Европейски Съюз и Молдова. 

Това е агитация. 
...
А ето ви малко хахаганда, другият мощен инструмент на дезинформацията:

2020 година, Навални е токсичен. По Twitter сметки, в известни излъчвания, в медии стартират да се появяват „ смешни “ мнения от вида: „ Да бе, а за какво не го убият в злополука?! “ сиреч: ха-ха, какъв брой сте зле, в случай че искахме да го убием, щяхме, толкоз сме велики, а щом е жив, значи не сме желали. 

„ Шега “…: „ Въпрос: какво е новичок? Отговор: доста слаба отрова, която русия употребява всякога, когато желае да каже на света, че желае да бъде смачкана от стопански наказания, без да заплашва живота на който и да било “.

Тоест: ха-ха, какъв зле скърпен „ сюжет “ – оня е жив, значи всичко е фалшив, а единствено простак си мисли, че ние сме толкоз тъпи и некадърни. 

Има още доста образци, само че са ми досадни и не ми се задълбава, тъй като са гнусни. 

На базата на хахагандата се роди и феноменът с безконечното невярване. „ Ние не сме толкоз тъпи, че да … [едикаквоси] “ накара хората да имат вяра в невъобразими тъпотии. Дотам, че новината за обстрелвана болница те да я перефразират по този начин: „ то несъмнено е имало загадка лаборатория там, по тази причина “.

Обстрелваният спектакъл, в който се крият ДЕЦА, я перефразират: „ нацисти там са се крили, не деца! Не лъжете! “

Всяка скотщина могат да оправдаят!

„ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА ТЕ НАКАРАТ ДА ВЯРВАШ В АБСУРДИ, МОГАТ ДА ТЕ НАКАРАТ И ДА ИЗВЪРШИШ УЖАСИИ. “ ~ Волтер.  



Когато споделиш вест и тя се посрещне с ха-ха, смеещо се дребосъче или нещо сходно, в случай че си задоволително доверчив да си помислиш, че може въпреки всичко да „ окажеш помощ “ на индивида и да му „ отвориш очите “, ще се опиташ и да му дадеш доказателства за тезата си. 

Грешка. 

Първо: в случай че това е трол, задачата му е да те въвлече в спор, с цел да сътвори повече трафик към обявата си/коментара си. Той няма да се съгласи с теб, нито ще му промениш мнението, тъй като той мнение няма, а пуска каквото му кажат, с цел да си получи парите на края на деня. Влизайки в „ диалога “ (който е всичко друго, само че не и разговор), постигаш противоположен резултат – подчертаваш наличието му и го правиш по-видимо за останалите. 

Второ: в случай че това е същински „ жив “ профил и е на човек, който се е докарал до там, че да се смее на вест за убити деца – смяташ ли, че можеш да му окажеш помощ? Смяташ ли, че нещо може да му помогне?

Трето: и живите потребни идиоти, и механизираните платени тролове са се научили да употребяват следната тактичност: те споделят „ нелепости!ха-ха!нещастници!не ви имаме вяра! “ и това е задоволителен „ мотив “. „ Докажете! “, викат те и тогава някой добряк се заема да им потвърждава. Това значи, че отделя някакво време от живота си, с цел да събира информация, линкове, фотоси, да превежда публикации. Това може да продължи минути, само че може да продължи и часове или дни. 

Накрая, когато си вложил толкоз труд и време, му поднасяш доказателствата, които той УЖ е желал да види, че да се убеди, само че неговата реакция е елементарното: „ нелепости!не имам вяра!това са скалъпени неистини! “ *Смеещо се човече*!

И какво получи? Получи опцията да си изгубиш времето – тъкмо което той искаше да реализира и го реализира – и най-после с гнусната си усмивчица и ти се подигра: хаха!нещастник изгубен!

Той желае да ти изгуби времето и най-после няма да ти „ повярва “, а ще каже, че това е неистина. 

Ако е заплатен трол – ясна е работата, само че в случай че е елементарен токсичен разум, то и от 40 самостоятелни източника удостоверение да му дадеш, той ще каже, че не има вяра и че всичко е скрит план. 

Каквото му се желае да има вяра обаче – ще го повярва, даже да е в три реда от неизвестен профил във Facebook, който цитира някакъв уебсайт за подправени вести. 

Новините към този момент не са за това какво е и какво не е, а за това какво му се желае и какво не му се желае на читателя. И тези, които му споделят каквото му се желае да чуе – той им има вяра. Истината и обстоятелствата към този момент не играят роля. Функционалната неначетеност е толкоз дълбока в България, че обикновени инстинкти и функционалности на мозъка са спрени и сменени с страсти, агитация, суеверия, разделяне на „ наши “ и „ ваши “. 

И всичко от „ нашите “ източници е постоянно правилно, а всичко от „ вашите “ източници е постоянно погрешно. 

Толкова за истината и обстоятелствата. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР