Оттеглянето на Нико Розберг от Формула 1 и до днес

...
Оттеглянето на Нико Розберг от Формула 1 и до днес
Коментари Харесай

Нико Розберг каза защо е напуснал Формула 1

Оттеглянето на Нико Розберг от Формула 1 и до през днешния ден си остава една от тайните на спорта. Нико завоюва международната купа за сезон 2016 в оспорвана борба със съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън и единствено 3 дни по-късно разгласи, че напуща Формула 1 и поставя завършек на кариерата си.

„ Истината е, че се притеснявах, че в един миг към този момент няма да съм задоволително добър и отборът няма да желае да остана – изясни Нико в изявление за списание „ Men’s Health ”. – Исках аз да съм този, който да реши по кое време и по какъв начин да си потегли. ”

Розберг разясни, че е желал да се отдръпна „ до момента в който е на върха ”, вместо да продължи да се състезава до залеза на кариерата му в по-слаби тимове.
 Розберг: Решението ми да напусна Формула 1 беше потрес! Розберг: Решението ми да напусна Формула 1 беше потрес!
„ След финала на последното съревнование за сезон 2016, когато се реши купата, си споделих: „ Това е всичко, което мога да направя, съвършено е. Това е краят ”, удостовери Розберг пред изданието.
 Как Нико Розберг вбеси фамилия Верстапен Как Нико Розберг вбеси фамилия Верстапен
След отдръпването на Нико Хамилтън завоюва 4 следващи международни трофеи като превъзходството на Мерцедес продължи до края на сезон 2020.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР