Отстраняването на неравностите по магистрала „Тракия“ в участъка Чирпан –

...
Отстраняването на неравностите по магистрала „Тракия“ в участъка Чирпан –
Коментари Харесай

Премахването на неравностите по магистрала Тракия ще струва 80 млн. лева

Отстраняването на неравностите по автомагистрала „ Тракия “ в сектора Чирпан – Стара Загора ще костват към 80 млн. лв. на страната, предвидиха специалисти в строителния отрасъл.
В началото на седмицата повече от 30 км от аутобана, ремонтирани през 2007 година, осъмнаха с ограничаване на скоростта 90 км/ч.
Пред медиите шефът на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов не разяснява съответна цифра, само че уточни, че за обновяването й ще са нужни съществени средства. За ремонта на 22 км от Автомагистрала „ Тракия “ сред 134-ти и 156-ти км, приключен преди началото на лятото, са вложени към 40 млн. лева За идващите 30 км ще са нужни доста повече средства, безапелационен е инж. Глосов.
До началото на зимния сезон ще се извършат местни поправки, а през идната година ще се направи ремонт на правата, сподели още Глосов, написа " Монитор ".
Подготвя се смяна в нормативната уредба, с която ще увеличим гаранционните периоди при градежа и ремонта на автомагистрали, първокласни и второкласни пътища, разгласи районният министър Петя Аврамова по време на строителен конгрес, проведен от „ Строител “. Сред плануваните планове са автомагистрала „ Хемус “ и скоростният път Видин - Ботевград, който свързва Дунав мост 2 и автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “ и „ Тракия “. Регионалният министър изясни, че следва " инвентаризация на автомагистралите ".
По думите на шефът на пътната организация предпочитани остават плановете в Северна и Северозападна България. Сред тях най-проблемен е скоростният път с магистрални габарити Русе – Велико Търново. „ За страдание проектите ни за разкриване на тръжните процедури сега са възпрепятствани от тъжби на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда пред Върховния административен съд и делото е отсрочено за трети път за 26 октомври, сподели ръководителят на УС на АПИ.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР