Отстраняването на Лиз Тръс като министър-председател на Великобритания би било

...
Отстраняването на Лиз Тръс като министър-председател на Великобритания би било
Коментари Харесай

Отстраняването на Лиз Тръс - катастрофално лоша идея?

Отстраняването на Лиз Тръс като министър-председател на Англия би било " пагубно неприятна концепция " и единствено ще утежни пазарните разтърсвания. За това предизвести Джеймс Клевърли, министър на външните работи и един от нейните най-близки съдружници в кабинета, оповестява в. " Телеграф ".

Тръс е подложена на мощен напън от част от депутатите от личната си Консервативна партия да се откаже от икономическия си проект след реакцията на пазара към ограниченията, разчертани в минибюджета.

Управлението ѝ е под въпрос по-късно повече от месец на поста, като част от торите към този момент обмислят кой може да я замести.

Поддръжниците на Тръс обаче подчертаха, че би трябвало да ѝ бъде разрешено да се заеме с работата по използването на своя така наречен проект за напредък.

Трябва да признаем, че е належащо да внесем сигурност на пазарите, настоя Клевърли пред Би Би Си.

Мисля, че промяната на управлението би била пагубно неприятна концепция освен в политически, само че и в стопански проект, и ние несъмнено ще останем фокусирани върху растежа на стопанската система, акцентира той.

Клевърли съобщи, че английският министър председател следва " солидни, обичайни правила на консервативното ръководство ", само че не изключи нови противоположни завои.



Той уточни, че въпреки да следва " тежка зима ", държавното управление ще се придържа към проекта си за стимулиране на икономическия напредък, с цел да помогне за изплащането на упования дефицит от 60 милиарда английски лири, нужен за покриване на разноските за пропуснати доходи за хазната.

Той прикани сътрудниците си за единение след тежкия ден за Тръс, когато тя беше неведнъж подложена на критика в " Комитет 1922 " (Комитет на консервативните частни членове).

На 23 септември Лиз Тръс и финансовият министър Квази Квартенг оповестиха нов " проект за напредък ", който трябваше да понижи налозите и регулациите, финансиран от големи държавни заеми, с цел да измъкне стопанската система от години на слаб напредък.

Планът обаче провокира рецесия на доверието на вложителите в държавното управление, удари цената на лирата и цените на държавните облигации и раздруса международните пазари дотам, че централната банка на Англия трябваше да се намеси с стратегия за 65 милиарда паунда за подсилване на пазарите.

Тъй като доверието в държавното управление бе накърнено, депутатите от ръководещата Консервативна партия споделиха, че обратът е неминуем.

Въпреки че премахването на най-високата данъчна ставка съставлява единствено към 2 милиарда от 45-те милиарда паунда нефинансирани понижения на налози, това беше най-критукуваният детайл от пакета, който провокира гнева на пазарите, защото не беше ясно по какъв начин ще бъде обезщетен.

В началото на октомври Тръс съобщи, че не изпитва " безусловно никакъв позор " да извърши фрапантен противоположен завой в проекта на държавното управление за унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите.

На въпрос дали е изгубила престиж измежду министрите в кабинета си, тя увери, че те са единни зад проекта за напредък на държавното управление.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР