Отстранената от длъжност кметица на столичния район Младост ще се

...
Отстранената от длъжност кметица на столичния район Младост ще се
Коментари Харесай

Десислава Иванчева ще се кандидатира за евродепутат

Отстранената от служба кметица на столичния регион " Младост " ще се кандидатира за евродепутат. Това заяви самата тя във вторник при съвещанието по делото против нея, някогашната й заместничка Биляна Петрова и предшественикът й на поста Петко Дюлгеров, упрекнати във взимане на рушвет в изключително огромни размери.

Те бяха задържани при показна акция в центъра на София предходната година. В колата на Иванчева бяха открити белязани 56 000 евро, съобщи NOVA.

Пред спецмагистратите във вторник Дюлгеров още веднъж се отхвърли от всичките си показания, дадени пред проверяващите. Той съобщи, че единствено със длъжностен юрист и под напън разказал по какъв начин с него се свързал предприемачът Александър Ваклин, а по-късно по какъв начин станал медиатор и взел 14 000 евро от общо 70 000.

Дюгеров се отхвърли и от казаното, че, седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. Дюлгеров съобщи, че е подписал протокола. И след това добави, че и служебният бранител, и чиновници от КПКОНПИ му споделили, че в случай че даде  " верни " показания, можело да бъде освободен.

Междувременно стана ясно, че строителната фирма „ Артекс “ първа подала сигнал против Иванчева. Такова изказване направи самата тя на днешното съвещание по делото за рушвет против нея. Тя обаче не можа да изясни защо е бил сигналът, защото по нейни думи, по време на мандата ѝ, в квартала нямало градежи на „ Артекс “.Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото против тях е към край.

Днес някогашният кмет на " Младост " дава пояснения и споделя за придвижването по преписката на строителния бизнесмен Александър Ваклин. Тримата бяха задържани по обвинявания за рушвет, който желали от предприемача, с цел да придвижат документите му за градеж. Иванчева в детайли разказва времето от 2016 година  до деня на ареста.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР