Отслабването с тях може да причини диабетЦеденето на сокове се

...
Отслабването с тях може да причини диабетЦеденето на сокове се
Коментари Харесай

Опасни диети: Внимателно със зеленчуковите сокове

Отслабването с тях може да аргументи диабет
Цеденето на сокове се практикува от блогъри и звезди по целия свят. Меган Маркъл, Кайли Дженър и Ким Кардашиян употребяват този метод за детокс и намаляване. Диетолозите обаче упорстват: сходна диета предизвика появяването на хронични проблеми и пречи на естественото действие на целия организъм.

Някои специалисти поучават диетата да се прави не повече от няколко пъти в годината и да се придържате към нея за не повече от седем дни, до момента в който други напряко предлагат да я изоставите. За всичко това са отговорни зачестилите случаи на " добит " диабет, който все по-често се диагностицира при феновете на сходно разтоварване със сокове.

Дори при в началото здрав човек честата консумация на течни храни усилва риска от инфектиране на панкреаса. Инсулинът и други хормони стопират да се създават, от което пораждат проблеми с усвояването на глюкозата. Оказва се, че можете да отслабнете с такава диета единствено за сметка на личното си здраве.

Диетолозите предизвестяват, че всички изгубени по този метод килограми се връщат в границите на няколко месеца.

Соковете съдържат прекомерно малко фибри, мазнини и въглехидрати за естественото действие на мозъка и въобще нямат протеини, които са виновни за хубостта на косата, ноктите и еластичността на кожата. А плодовите киселини на гладно разяждат зъбния гланц и лигавицата на стомаха.

Всичко това води до загуба на мускулна маса и дефицит на витамини, косопад, суха и лющеща се кожа, менструални разстройства и инсулинови съмнения. Тялото възприема такава диета като голям стрес. Нашата храносмилателна система в началото е била предопределена за консумация на твърда храна с друга температура и когато преминете към течност, множеството органи стартират да работят по различен метод. Всички витамини, присъстващи в соковете, просто престават да се всмукват.

След като излезете от диетата, ще започнете още веднъж да ядете нормалната си храна, само че тялото ви ще стартира да синтезира мастна тъкан. Повторното напълняване е най-малката неволя. Зелените сокове да вземем за пример са противопоказани при хора, приемащи антикоагуланти. На някои пациенти лекарите въобще не разрешават пиенето на пресни сокове - при болести на панкреаса, язва, кариес, обостряне на сезонни алергии, наднормено тегло.

Ако към момента сте решени да преминете през стратегия на сокове, не забравяйте да се консултирате с вашите лекари. И не забравяйте: не можете фрапантно да преминете на строга диета. Отнема време, с цел да се приспособява тялото към измененията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР