Отскоро си студентка и освен ученето, си търсиш работа като

...
Отскоро си студентка и освен ученето, си търсиш работа като
Коментари Харесай

Какви са реалните ползи от стажантските програми

Отскоро си студентка и с изключение на ученето, си търсиш работа като източник на някакви приходи и като първи стъпки по пътя към независимостта.

Много по-лесно би разкрила свободно място като сервитьорка или продавач-консултант (работа, от която също можеш да придобиеш някакъв опит), само че въпреки всичко се ориентирай допустимо най-скоро към стажантска позиция в областта на образованието, което получаваш.

Тези стратегии ти оферират късмет да откриеш дали си избрала вярната посок,а или би трябвало да се пренасочиш към нещо друго. Не би купила кола без преди този момент да направиш тест-драйв, нали? Времето е един от най-ценните запаси и е за предпочитане да си изградиш тактика за по-бързо и тъкмо определяне кое е уместно за теб, като вземеш поради твоя темперамент, умения, гении, ползи и цели.

Дори и да знаеш на доктрина по какъв начин стоят нещата в дадена специалност, няма по-добър метод да схванеш дали упованията ти съответстват с действителността, в случай че не се потопиш напълно в такава среда.

Друго доста значимо преимущество на стажантските стратегии е, че създаваш мрежа от контакти , които след време може да се окажат потребни. Голяма част от позициите не се афишират в уеб сайтове, а се работи на правилото на рекомендацията – чиновниците в компанията предлагат хора, които считат, че дават отговор на условията.

Възползвай се да разпиташ хората в отдела, в който са те назначили като стажант за техния професионален път. Как са си намерили тази работа, какви компликации са преодолели, до какви заключения са стигнали през годините.

И не на последно място, в случай че се справяш добре, има огромен късмет да бъдеш назначена за непрекъснато в команията, в която стажуваш. Безспорен факт е, че младежите, които имат насъбран стаж по специалността, си намират доста по-бързо работа в съответната област.

Имай поради, че усещанията ти от компанията, в която си попаднала, ще дават отговор ненапълно на естеството на работа в тази сфера, само че въпреки всичко всяка компания си има своя просвета и организация и някои неща ще наподобяват изцяло друго в другите компании, даже и да са от еднакъв отрасъл.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР