Оценявам високо ключовите цели, които сте си поставили и може

...
Оценявам високо ключовите цели, които сте си поставили и може
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Медиите трябва да показват съпротивление срещу фалшивите новини, за да имаме силно общество


" Оценявам високо основните цели, които сте си сложили и може да разчитате на служебния кабинет и институциите в България за тяхното реализиране. На първо място това е да повдигнете тематиката за значимостта на тестваната, достоверната информация и значимостта на интернационалното и районна съдействие, с цел да бъде тя популяризирана и показвана ", съобщи вицепремиерът при откриването на 30-ата Генерална асамблея на балканските новинарски организации " Заедно за ИСТИНСКИТЕ вести " в Бургас, на която хазаин е Българската телеграфна организация (БТА).  

И на второ място да извървите идващите стъпки по пътя на асоциацията на балканските новинарски организации за това тя да се трансформира от неофициално обединяване в юридическо лице, със седалище в България, уповавам се, сподели още вицепремиерът. 

" В днешните доста комплицирани времена в международен мащаб основаването и разпространяването на същински вести е основна задача пред всички организации и хора, които държат каналите за информация. Тази задача е огромна отговорност пред вас. Известно е клишето, че медиите са четвъртата власт, само че клишетата по тази причина са клишета, тъй като частично са правилни. Важните и национални цели не могат да бъдат постигани без значение от медиите, в противен случай – няма крепко общество, в което има болна медийна среда ", уточни. 

Според него медиите би трябвало да демонстрират противодействие против подправените вести, с цел да имаме мощно общество, което е добре осведомено, би трябвало да разчитаме на същинска  проверена информация, учредена на данни, показана задоволително сериозно, само че и уравновесено. Доверието в обичайните медии не е на задоволително високо равнище и на този декор доста врагове и недоброжелатели могат да употребяват и подлъгват с користни цели обществото, счита вицепремиерът. 

" Безспорният стожер на същинските вести в България, който съумява да поддържа висок стандарт в новинарското наличие, без да прави взаимни отстъпки, това е Българска телеграфна агенция. Това е изцяло споделена оценка в българското общество ", съобщи. 

" В 21-и век доста от дилемите и провокациите могат да се вземат решение единствено на интернационално равнище. С оглед на всички турбуленции, ние би трябвало да разберем, че Балканите имат доста повече, което ги сплотява, в сравнение с ги разделя. Заедно можем да бъдем доста по-силни на интернационално равнище, в сравнение с всеки самичък за себе си ", сподели още вицепремиерът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР