Оценките за доклада на ДАНС, в който се описва руското

...
Оценките за доклада на ДАНС, в който се описва руското
Коментари Харесай

Асен Агов: Докладът на ДАНС е твърде плах по отношение на Русия

Оценките за отчета на ДАНС, в който се разказва съветското въздействие у нас, са премодулирани, съобщи пред бТВ Асен Агов, някогашен депутат от ДСБ. Агов уточни, че в него се третира миналата 2021 година

Въпреки включването на повече конкретика, в сравнение с в предходни отчети, съгласно него документът е прекомерно нерешителен.    

„ Политическите господари на службите се сменят толкоз постоянно, че тези хора не могат да възприемат ролята, която би трябвало да имат – да пазят конституцията. Политическото опекунство на службите би трябвало да завърши. “ - разяснява той.

Доколкото отчетът е формиран от ДАНС още при мандата на постоянното държавно управление, Агов съобщи, че няма пояснение за какво той получава гласност едвам в този момент.  

Той добави, че документът има учебен резултат – за първи път се изяснява по какъв начин се прави вербуването на шпиони.

Асен Агов изрази неразбиране от това, че след изказването на Лена Бориславова за български политици и публицисти, които са получавали по 4000 лева, с цел да работят за задачите на Русия, тематиката не е продължена.

„ Не може да тръснеш в общественото пространство сумата от 4000 лева месечно и по-късно да не продължиш, основава се спомагателен ужас в обществото “, уточни Агов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР