Оценката на украинските власти за ситуацията на бойното поле става

...
Оценката на украинските власти за ситуацията на бойното поле става
Коментари Харесай

Bloomberg: Оценката на Киев за ситуацията на бойното поле става все по-мрачна след предаването на Авдeевка

Оценката на украинските управляващи за обстановката на бойното поле става все по-мрачна на фона на възходящите опасения, че украинските въоръжени сили (ВСУ) няма да могат да удържат линията. Това заяви Bloomberg, базирайки се на източници.

Според тях оценките за обстановката на бойното поле „ стават все по-мрачни “. В същото време украинските въоръжени сили са изправени пред изострен дефицит на муниции, заради което са принудени да лимитират количеството на употребяваните снаряди.

Както показва организацията, скептицизмът измежду украинците и техните съдружници нараства от няколко седмици.

Предаването на Авдеевка и няколко близки села усилва опасенията, че „ отбраната на Киев може да не издържи “.

По-рано старши анализаторът на Global Guardian Зев Фейнтуш съобщи, че украинските въоръжени сили скоро ще се сблъскат с нови бедствия, сходни на предаването на Авдиевка, в случай че Вашингтон не изпрати нова помощ на Киев. Както означи специалистът, след завладяването на Авдиевка съветските сили доближиха по-равен терен, който е подобаващ за по-нататъшно нахлуване, което също може да сложи под подозрение цялата украинска тактика.

Авдиевка се намира северно от Донецк, откъдето украинските войски обстрелваха околните обитаеми места. На 17 февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на съветския президент Владимир Путин за предаването на Авдеевка под цялостен надзор на съветската войска.

Източник: Bloomberg/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР