Оценката на Брюксел за Плана за устойчивост и развитие на

...
Оценката на Брюксел за Плана за устойчивост и развитие на
Коментари Харесай

В Националния ни план нямало нито устойчивост, нито перспектива

Оценката на Брюксел за Плана за резистентност и развиване на България е, че не просто е желателно, а би трябвало да се ревизират редица неща. Точно заради липса на задоволително вероятност и резистентност. Това съобщи в Брюксел президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали служебното държавното управление възнамерява проверка на националния проект.

Той акцентира, че служебният кабинет работи интензивно, с цел да предложи планове в сходство с условията и духа на модернизацията на една европейска страна. Той изрази вяра, че служебното държавно управление, в което по негови думи е съсредоточен сериозен експертен капацитет, ще успее в период да предложи въпросните планове.

Радев изясни, че има избрана времева рамка, в която те би трябвало да преминат утвърждение и координиране, да се върнат отново и в случай че идващото постоянно държавно управление ги припознае, това значи, че работата ще бъде свършена и може да се продължава нататък.
 Националният проект за възобновяване и резистентност: какво следва
Националният проект за възобновяване и резистентност: какво следва

Парламентът обаче няма изключително потребни ходове

На въпрос дали има информация, че компании, които попадат по санкционни режими, са строили " Турски поток " у нас с техника, която е отклонена от европейски планове и дали е подготвен да инициира следствие, президентът акцентира, че следствия се предизвикват от други институции.

Той обаче увери, че ще се направи всичко допустимо това да се ревизира, и то освен за " Турски поток ".

" Цяла автомагистрала се строи " на мрачно ". Огромни запаси се заплащат, 4,5 милиарда лева с " ин хаус " процедури без социална поръчка, с неразбираеми критерии и когато се строи " на мрачно ", постоянно се основават условия за две неща - условия за корупция, условия за ниско качество ", означи Радев. По негови думи тези инспекции са извънредно сложни, тъй като занапред би трябвало да се разбере кои са контрагентите. Не е известно и какви пари са получавали те, против какви действия, при какви гаранции и при какво качество.

Той уточни, че става въпрос за комплицирани механизми за инспекция, тъй като се изискват огромни екипи от хора, а в действителност това по негови думи са същите хора, които са сключвали контракти, са раздавали пари, са изготвяли механически спецификации и са приемали обектите за подготвени. Трябва да се активизират същите институции и контролни органи, които до момента не са реагирали, дали са имали информация, или не, посочи президентът.
 Любомир Дацов: ГЕРБ извиват ръце с Националния проект за възобновяване и резистентност
Любомир Дацов: ГЕРБ извиват ръце с Националния проект за възобновяване и резистентност

Дефицитът се усилва поради непремерени политически решения

Държавният глава направи забележка на публицистите по време на брифинга, че не са попитали за най-важното в действителност - Зелената договорка - по която страната ни би трябвало да постави оптимални старания, с цел да минимизира отрицателните последствия.

Ние нямаме ресурсите и времето да променим базови неща, уточни Радев, защото гласуването е станало през декември. Държавният глава се надява служебният кабинет да обърне наклонността и в случай че това стане и в случай че идващото постоянно държавно управление припознае задачите, това би могло да се случи.

Ако следваме покорно това, което е признато, това значи да се откажем сами от най-големите ни, базови мощности, защото те няма да бъдат рентабилни , уточни Радев. Минимизирането на последствията би трябвало да стане национална цел, защото ще се отвори голяма дупка, а ще загубим и независимостта на нашата национална енергетика. Допълнително Зелената договорка ще удари съществено огромни групи хора, неравенсвата ще се усилят, само че най-важното - ще загубим независимостта на енергийната ни система.

Радев уточни, че точно енергетиката би трябвало да се включи в Плана за възобновяване и развиване с акцент реализиране на успеваемост, само че и самостоятелност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР