Отровна технология вместо руски природен газПреди първата си реч в

...
Отровна технология вместо руски природен газПреди първата си реч в
Коментари Харесай

Лиз Тръс е готова да взриви Великобритания чрез метода на фракинг

Отровна технология вместо съветски природен газ

Преди първата си тирада в Народното събрание като министър-председател Лиз Тръс разгласи проектите си да обърне прилива в енергийната промишленост на страната и да смекчи последствията от рецесията, която към този момент докара до четирикратно повишение на цените на газа.

Първо, тя разгласи заледяване на цените на силата за семействата в Обединеното кралство: занапред нататък годишните разноски за сила не би трябвало да надвишават £2500 - планката ще бъде годна през идващите две години; допуска се, че тази мярка ще спести на английските фамилии £1000 годишно. Междувременно в края на август английският енергиен регулатор Ofgem разгласи нарастване на годишния ценови предел за доставка на сила за семействата до £3549. Това значи, че „ Планката на Тръс “ няма да работи.

И най-впечатляващото в речта на Лиз Тръс в Народното събрание беше оповестяването на премахването на мораториума върху фракинга - добивът на петрол и газ посредством хидравлично разтрошаване (HF): „ Ние ще премахнем мораториума върху развиването на нашите големи шисти запаси, което ще ни разреши да доставяме газ след шест месеца “, сподели тя.

Не е известно от кое място идва фантазията да се създават огромни количества газ за толкоз къс интервал от време - това е невероятно даже при към този момент съществуващи полеви данни. И какви залежи желае да търси министър председателят на Англия в страната си?

Между другото, партията на торите, която номинира Лиз Тръс за министър-председател, неотдавна уточни вредата от хидравличното разтрошаване за околната среда, публикувайки данни, че фракингът е главната причина за трусове с дребна и междинна мощ, по-специално в Ланкашир покрай сондажната площадка Куадрила.

Общественото мнение е настоено срещу търсенето на енергоносители под краката си. И е настроено по този метод повече от век. През 20-ти век се оказва, че нефтът и газът се натрупват в шистови скали, които могат да бъдат „ хакнати “ от вътрешната страна: в продънен бунар се слагат експлозиви, той детонира, разрушавайки скалата, нефтът и газът се натрупват в прилежащи пластове, след което могат да бъдат изпомпвани.

След няколко десетилетия американските миньори усъвършенстваха метода: пробиха бунар, в който беше излят специфичен разтвор под налягане, който, разширявайки се, напуква газоносните шисти. Съставът на " желето ", както го назовават експертите, обаче единствено на 90% се състои от безвредна примес от вода и пясък. Останалото са отровни киселини, антикорозионни детайли, фрикционни смеси, лепила и други

Под натиска на такава примес се нарушава целостта на пласта, след което „ желето “ се придвижва към повърхността, попадайки във водоносния небосвод и заразявайки всичко, което среща по пътя си: подземни води, почва, кладенци, пукнатини в скалите, пясък, трошляк.

Водата, където съставът, употребен за фракинг, се доближава до повърхността, се свързва с извънредно рискови субстанции: бензен, толуен, диметилбензен, етилбензен, арсен. И при всяко хидравлично разтрошаване се употребяват от 100 до 300 тона химикали... Къде отиват тогава?

В момента фракингът се употребява в Съединени американски щати. Резултатът: предходните плодородни земи умират, а неизбежното приключване на газ по време на производството прави живота рисков в региона на създаването и надалеч отвън нея - даже водата, която тече от крана, може да бъде запалена.

През 2019 година беше неразрешен добивът на петрол и природен газ по метода фракинг в сухопътните и морските елементи на Англия. Бившият заместител на Лиз Тръс, в този момент канцлер на кралското казначейство /министър на финансите/ на страната, Куази Квартенг, сподели единствено преди шест месеца, че фракингът не може да избави страната от възходящата енергийна рецесия, че Англия няма задоволително потвърдени ресурси от шистов петрол и газ, с цел да понижи енергийна рецесия. А и шистовите компании няма да продават петрол и газ под пазарните цени.

И в този момент Лиз Тръс споделя, че ще поддържа потреблението на рискови технологии, тъй като (внимание!) До 2040 година Обединеното кралство би трябвало да стане главен експортьор на нефт и газ. И тогава се появи някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който наля масло в огъня: говорейки на лекция в София, той сподели: „ Газът, получен посредством фракинг, е доста по-чист от съветския природен газ “. И прикани българите да стартират да употребяват рисковите технологии.

Bloomberg оповестява: както еколозите, по този начин и забележителна част от жителите на Обединеното кралство са срещу хидравличния крекинг на газови шисти. Последиците от хидравличното разтрошаване неизбежно ще провокират отвращение измежду жителите. Агенцията цитира данни от миналогодишното държавно изследване, според данните от което, единствено 17% от популацията няма нищо срещу фракинга.

Има и различен проект: увеличение на добива на въглеводороди в Северно море. По този мотив Вячеслав Кулагин, шеф на Центъра за проучване на международните енергийни пазари към Института за енергийни проучвания на Руската академия на науките, отбелязва, че на Лондон ще са нужни най-малко няколко години, с цел да изследва и стартира да добива енергийни запаси от морски шелф.

Освен това британците ще би трябвало да споделят не най-богатите ресурси от въглеводороди (10-20 милиарда барела) в тази морска зона с Германия и Холандия, които също ще усилят производството там. „ Лондон бере плодовете на неправилната си енергийна политика и отхвърли да купува сила от Руската федерация. Сега Обединеното кралство ще би трябвало да работи в Северно море на една значително изтощена база. В бъдеще ще може да доближи самодостатъчност с газ, само че това е дълъг развой “, добави специалистът.

Спирането на производството, въвеждането на отоплителен таван за публични и жилищни пространства, установяването на ограничавания върху работата на обичаните на британците кръчми, възходящите цени - всичко това към този момент е изпитано от жителите на Британските острови.

Лиз Тръс желае да добави към това нездравословното за околната среда и просто рисково за живота, произвеждане на шистов газ. Разбираемо е, че този ход може да погребе кариерата на новоизпечения министър председател. Но в какво може да се трансформира целият мъгляв Албион?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР