Отрежете ми главата, аз не съм предател. Ако останем на

...
Отрежете ми главата, аз не съм предател. Ако останем на
Коментари Харесай

Преди 20 Години Издъхна Политикът, Който Спаси България От Национална Катастрофа

" Отрежете ми главата, аз не съм изменник. Ако останем на власт, не може да освободим улицата без принуждение. Не подценявайте всеобщото неодобрение! Второ, ние не можем да спрем летенето към пропастта ".

От 19 април 1997 година до гибелта си Николай Добрев остава народен представител в 38-ото Народно заседание. На 17 април 1999 година 52-годишният политик загуби борбата с тежко онкологично заболяване, написа Дир.бг.

Учредената през 2002 година фондация " Институт " Николай Добрев " връчва годишно на негово име премия за морал и героизъм в политиката и за млад перспективен политик.

Кой бе Николай Добрев?

Роден е на 19 октомври 1947 година в град Гоце Делчев. Завършва геофизика във Висшия минно-геоложки институт в София, след което е инженер в Лабораторията по подземна и нуклеарна геофизика и геохимия. От 1973 година Николай Добрев работи в Димитровския комунистически юношески съюз, като доближава до постовете първи секретар на Окръжния комитет в Благоевград и секретар на Централния комитет.

От 1988 до 1990 година е кмет на община „ Надежда “ в София. През 1991 година Николай Добрев става депутат и член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия. От 1994 година е член на Изпълнителното му бюро и ръководител на парламентарната Комисия по национална сигурност. Той става министър на вътрешните работи в държавното управление на Жан Виденов, откакто предшественикът му Любомир Начев подава оставка вследствие на медиен скандал.

Николай Добрев има две деца - Кирил и Марияна. Кирил Добрев сега е зам.-председател и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, а Марияна Добрева в продължение на 10 години бе дясната ръка на Георги Първанов в президентството. След това тя се отдаде на частен бизнес, като е съдружничка на един от синовете на Първанов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР