Отравянето на критика на Кремъл Алексей Навални, който е в

...
Отравянето на критика на Кремъл Алексей Навални, който е в
Коментари Харесай

Германският президент: Случаят Навални е тежко бреме за руските лидери

Отравянето на рецензия на Кремъл Алексей Навални, който е в интензивното поделение на берлинска болница, вреди на съветските водачи и затруднява съдействието на Германия с Москва, съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, представен от Ройтерс.

В сряда канцлерът съобщи, че Навални е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от вида "Новичок " и че Берлин ще се съветва със съдружниците си от НАТО за подобаващия отговор. След като Навални припадна в Сибир, Русия съобщи, че няма доказателства за закононарушение и към момента не е почнала следствие.

Щайнмайер съобщи, че Москва би трябвало да изясни какво се е случило с Навални. "Фактът, че опозицията и сериозните гласове в Русия би трябвало да се притесняват за здравето или живота си е без подозрение тежко задължение върху доверието към съветските водачи и затруднява съдействието ", акцентира президентът "Не желаеме неприязън към Русия или съветския народ. Но несправедливостта би трябвало да бъде посочена ясно ", добави той.

Твърдият звук на мненията на президента е от изключително значение, тъй като доста политици от ГСДП заемат по-мека линия по отношение на Русия от консерваторите на Меркел, някои от които желаят преразглеждане на плана за градеж на газопровод "Северен поток-2 ", който би трябвало да доставя газ от Русия за Германия отбелязва Ройтерс. ГСДП е сега младши сътрудник в ръководещата коалиция.

Щайнмайер съобщи, че Берлин би трябвало да направи съответни заключения от този случай "в съгласуваност с нашите европейски сътрудници ", отбелязва ДПА. "Сега най-належащите въпроси са ориентирани към държавното управление в Москва ", добави той.

Германският президент акцентира, че причинителите на отравянето "могат да бъдат открити единствено в Русия ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР