Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете от Народното събрание

...
Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете от Народното събрание
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

Отпускането на 1 милиарда лева за ТЕЦ-овете от Народното събрание е огромна победа. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ кметът на Стара Загора и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров.

„ Това е една глътка въздух, за всички, които работят в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “. Една огромна част от хората от Стара Загора работят в ТЕЦ-а и в мините. Аз съм задоволен от днешното решение на Народното събрание и като кмет се веселя, че те ще могат да запазят работните си места и няма да се тормозят за утрешния ден “, сподели той по подов отпуснатия един милиард лв. за интервал от четири години (2024-2028).

Той разясни, че работните места на хората са застрашени от така наречен зелена договорка и годишното повишение на цената на излъчванията.

 Истина ли е, че ТЕЦ-овете са стопански и енергиен гръбнак на България? Тази събота и неделя 5 мин. Истина ли е, че ТЕЦ-овете са стопански и енергиен гръбнак на България?  Венко Сабрутев: Тецовете създават четири пъти по-скъпа сила от тази, за която плащаме Тази сутрин 2 мин. Венко Сабрутев: Тецовете създават четири пъти по-скъпа сила от тази, за която плащаме  Четвърти ден са блокирани основни пътища в страната Тази сутрин 2 мин. Четвърти ден са блокирани основни пътища в страната  Истина ли е, че ТЕЦ-овете са стопански и енергиен гръбнак на България? Тази събота и неделя 5 мин. Истина ли е, че ТЕЦ-овете са стопански и енергиен гръбнак на България?  Венко Сабрутев: Тецовете създават четири пъти по-скъпа сила от тази, за която плащаме Тази сутрин 2 мин. Венко Сабрутев: Тецовете създават четири пъти по-скъпа сила от тази, за която плащаме  Четвърти ден са блокирани основни пътища в страната Тази сутрин 2 мин. Четвърти ден са блокирани основни пътища в страната

Според него отпущането на тези средства не дава изцяло решение на казуса с въглищните централи, само че в този временен интервал миньорите и енергетиците би трябвало да бъдат готови, както и да се откри опция на тези работни места.

„ Ние в общината имаме направени планове за индустриални зони. Една от тях е индустриална зона „ Загоре “, която е съвсем цялостна с вложители. Индустриална зона „ Еленино “, за която сключихме два огромни контракта с вложителите за основаването на близо 800 работни места, също е в развиване. Друг подобен огромен план е летището в Стара Загора, което също би трябвало да се трансформира в една такава индустриална зона. Това към този момент е държавен план, тъй като самото летище е държавно. Там – на територия от 220 декара, биха могли да намерят мястото си доста вложители “, изясни той.

За кмета на Стара Загора е значимо хората да имат работни места и да се извършва уговорката за рекултивация на мините, с цел да не се стигне до екологична злополука в района.

Идеята съгласно него е утвърдените от Народното събрание средства да се дават като заплати на миньорите и енергетиците, които да са ангажиране с рекултивацията през идващите четири години.

„ Не инцидентно през днешния ден в Народното събрание някои депутати споделиха: „ дано не даваме тези пари на външни компании “. Аз съм безусловно склонен с това мините да се оправят със личен запас в осъществяването на уговорките по рекултивацията. Така ще задържим тези хора, като в това време им сътворяваме различни работни места “, уточни още Живко Тодоров.  

Той обърна внимание и на противоположния развой – внезапното закриване на мините и централите. Според него освен хората ще изгубят работата си, само че и страната ще загуби, тъй като „ безработните не заплащат налози “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР