Отпадъците от коритото на канала, преминаващ в южната част на

...
Отпадъците от коритото на канала, преминаващ в южната част на
Коментари Харесай

Почистват канала в Стара Загора, годишно от там се вади невероятно количество боклуци

Отпадъците от коритото на канала, преминаващ в южната част на Стара Загора, се почистват от “Напоителни системи” ЕАД – клон Горна Тунджа, Стара Загора. Това е повода водата в оборудването да е спряна от няколко дни. За извозването на отпадъците и отстраняването на прорасналите шубраци от двете страни на канала подпомагане оказват от Община Стара Загора.
По информация на Филип Шукаров, шеф на " Напоителни системи ", годишно от канала се вадят сред 200 и 300 автомобилни гуми, строителни боклуци, непотребни мебели, хладилници, печки и перални, елементи от коли и колела, домашен съдове, трупове на животни, найлонови торбички с битови боклуци, пластмасови и стъклени бутилки.
26 км е дължината на основния канал на системата за напояване на полетата край Стара Загора. Той потегля от язовир “Копринка” и минава под Средна гора в тунел с дължина 13 km. В Стара Загора заради по-малката надморска височина по трасето му е построена Водноелектрическа централа „ Стара Загора “, която с конфигурираната си мощ от 22,4 МВт средногодишно създава 52 ГВтч електрическа енергия. От 2002 година е благосъстоятелност на “Енерго-Про България " АД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР