Отпада ротационният режим на обучение за учениците от пети до

...
Отпада ротационният режим на обучение за учениците от пети до
Коментари Харесай

Учениците от област Ямбол се връщат в класните стаи от понеделник

Отпада ротационният режим на образование за учениците от пети до 12-и клас в област Ямбол. От на следващия ден, 21 февруари, всички възпитаници се връщат в класните стаи, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30767
По данни на РЗИ общата заболеваемост от COVID-19 в региона трайно понижава. В края на тази седмица равнището е 1088, до момента в който преди две седмици доближаваше 1405 на 100 хиляди души.

Сериозен спад в интереса към имунизацията в района регистрират здравните управляващи. " През миналата седмица в региона са поставяни приблизително по 50-60 ваксини дневно, като едвам под 10 % от тях са първи дози ", сподели доктор Калчева.

Тя напомни, че преди няколко месеца нововаксинираните в региона доближиха до 300 – 400 души на ден, като през октомври и ноември 2021 година беше регистриран троен растеж на поставените първи дози, след въвеждането на зелените документи.

Със приключен имунизационен курс в региона все още са над 28 000 души, което е към 27 на 100 от подлежащото на имунизация население. С сложена бустерна доза са малко над 11 000 души.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30767  Заболеваемостта от COVID-19 в Ловешка област продължава да понижава, от на следващия ден отпадат по-строгите ограничения Заболеваемостта от COVID-19 в Ловешка област продължава да понижава, от на следващия ден отпадат по-строгите ограничения  Сръбските възпитаници се връщат в класните стаи Сръбските възпитаници се връщат в класните стаи  Червените кръвни кафези, повредени при преболедуване от COVID-19, водят до проблеми с кръвоносните съдове Червените кръвни кафези, повредени при преболедуване от COVID-19, водят до проблеми с кръвоносните съдове
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР