Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35

...
Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35
Коментари Харесай

Отпада ограничение за саниране на сгради

Отпада ограничаването за финансиране единствено на здания с до 35 независими обекта и по този начин се уголемява обсегът на допустимите за саниране жилищни блокове в по-малките общини бенефициенти по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Това ще стане допустимо в края на месец ноември, когато ще бъде оповестена третата процедура по програмата за енергийна успеваемост в периферните региони. Тогава насоките за кандидатстване по нея ще бъдат оповестени на интернет страниците на Министерството на районното развиване и благоустройството и на оперативната стратегия.

28 са общините, които могат да аплайват с планове за повишение на енергийната успеваемост в жилищни и административни здания. Допустими претенденти са: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

С отпадането на досегашното ограничаване за финансиране на многофамилни жилищни здания с до 35 независими обекта ще се облагодетелстват повече крайни семейства. Така резултатът от осъществяването на плановете ще се усети от повече хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР