Отпада намаляването на присъдите за убийства, но за тежки телесни

...
Отпада намаляването на присъдите за убийства, но за тежки телесни
Коментари Харесай

Без намалени присъди за убийства, за тежки телесни повреди - остава под въпрос

Отпада намаляването на присъдите за убийства, само че за тежки телесни повреди остава под въпрос. Това стана ясно минути, откакто правната комисия на Народното събрание единомислещо утвърди унищожаване на съкратеното разследване, респ. намаляването на наказванията и за убийства, и за тежки телесни повреди, обединявайки трите законопроекта за промени в Наказателно-процесуален кодекс, импортирани от Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и „ Воля “. „ Имаме концепция да предложим от гласувания текст да отпаднат тежките телесни повреди “, заяви след гласуването ръководителят на комисията Анна Александрова от ГЕРБ.

Въпросът ще се взема решение на следващия ден в пленарна зала, където обединявания законопроект ще бъде докладван. Все още предлагането да остане намаляването на присъдите за породени тежки телесни повреди не е импортирано, означи Александрова. Запитана за какво ГЕРБ имат намерение да анулират съкратеното разследване единствено за убийствата, тя съобщи: „ Смятаме, че с тежките телесни повреди ще се задръсти цялата система. Ще се върнем в 2007 година когато 268 000 преписки бяха прекъснати. Тежките телесни повреди са прекалено много като размер “. Тя заяви още че идващият вторник ще бъдат поканени съдии и основния прокурор за мнения.
Текстът, утвърден единомислещо от всички политически сили на правната комисия, влизащ на следващия ден в пленарна зала, планува кратко правосъдно разследване да не се позволява при съзнателно причиняване на гибел и тежка телесна щета. По думите на Емил Димитров не може да се изключва тежката телесна щета, защото предстои на спор.

„ Тежката телесна щета е част от всичките тези закононарушения, поради които хората са мощно обезпокоени, че причинители на тежка телесна щета получават по една или друга причина доста по-малко наказване от това, което би следвало да получат “, добави той.
За предлагането на ГЕРБ намаляването на присъдите да бъде оставено в ръцете на съдиите те да преценят, Крум Зарков от Българска социалистическа партия разяснява, че тази концепция е несъвместима с признатия от правната комисия единен законопроект. „ Правилното решение е това, което през днешния ден бе признато от правната комисия “, безапелационен е той.

Зарков дефинира като спорен законопроекта на ГЕРБ, който е за промени в Наказателния кодекс. Запитан дали чака заложеното в него да мине в преходните и заключителни разпореждания при гласуването на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, той съобщи: „ Надявам се да не се упражняват по този метод, защото те са несъвместими - това, което приехме през днешния ден и това, което те оферират в Наказателен кодекс са несъвместими и сходно предложение единствено ще отежни процедурата. “
Българска социалистическа партия ще предложат на следващия ден оптимално къс период за оферти по обединявания законопроект за промени в Наказателно-процесуален кодекс, след което идната седмица може да влезе за дефинитивно приемане.
ГЕРБ няма да се откажат от концепциите си за промени в Наказателен кодекс, изрично съобщи е Анна Александрова и заяви че ще предизвикват необятен спор по тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР