Отпада лимитът за разкриване на до 35 секции извън Европейският

...
Отпада лимитът за разкриване на до 35 секции извън Европейският
Коментари Харесай

Окончателно: Падат ограниченията за гласуване в чужбина

Отпада лимитът за откриване на до 35 секции отвън Европейският съюз, а режимът за откриване на секции зад граница се облекчава.

Това взеха решение депутатите, които в четвъртък одобряват на второ четене измененията в Изборния кодекс. Новият режим, който облекчава гласуването за българите зад граница, бе признат с гласовете на " ИТН ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ". Българска социалистическа партия и ГЕРБ се въздържаха. Промяната мина единствено с два гласа. " За " бяха 117, 8 бяха " срещу ", а 107 се въздържаха.

След гласуването депутатите от новите партии избухнаха в радостни възгласи и започнаха да ръкопляскат.

По време на дебатите още веднъж бе изваден козът, че тези промени ще разрешат по-голям избор от Турция, което е в интерес на Движение за права и свободи. Този път аргументът беше изваден от Българска социалистическа партия, само че останалите партии не се съгласиха.

" Кого обслужва това предложение? Трябва да се отговори незабавно. То обслужва Движение за права и свободи, то връща Република Турция като решителен фактор в българския избирателен развой, то разрешава на Анкара да е брокер в българския парламент. Защо вие уважаеми сътрудници, давате на Движение за права и свободи този електорален подарък ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР