Отново референдум край морето – второ обществено допитване ще решава

...
Отново референдум край морето – второ обществено допитване ще решава
Коментари Харесай

Започна контрареферендума в Несебър за отделянето на 4 села от общината

Отново референдум край морето – второ публично допитване ще взема решение дали жителите на 4 села да останат в община Несебър или да преминат към Обзор.

Вчера ЦИК предложи на ОИК-Несебър да спре провеждането на референдума до окончателното решение на правосъдния спор. Вчера от ОИК-Несебър оповестиха за bTV, че в обмислят дали да се съобразят с това решение, само че през днешния ден избор въпреки всичко ще има.

Снимка: btvnovinite.bg

Административен съд – Бургас е издал определение за анулация на контрареферендума против отделянето на селата край Обзор от община Несебър, който общината беше плануван за тази неделя. Това стана откакто Върховен административен съд върна делото за наново разглеждане на магистратите в Бургас в петък следобяд.

Съдът е отменил решението за този втори референдум като незаконосъобразно. Делото е по тъжба на регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова, съгласно която не може да се организира референдум, защото тези четири села още не са се отделили от Община Несебър.

Снимка: btvnovinite.bg

До тази обстановка се стигна след провеждането на референдум за отделянето на Обзор и близките села от Община Несебър. Близо две трети от гласувалите в допитването поддържаха настояването да се отделят от община Несебър. В четири от селата – Баня, Емона, Паницово и Козница, жителите обаче гласоподаваха срещу отделянето, а Община Несебър насрочи " контрареферендум " за тяхното връщане в нейните лимити.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР