Отново разделение по темата как да отпадне българското вето върху

...
Отново разделение по темата как да отпадне българското вето върху
Коментари Харесай

Разделението по темата Северна Македония остава


Отново разделяне по тематиката по какъв начин да отпадне българското несъгласие върху еврочленството на Северна Македония.

Според ГЕРБ френското предложение е положително и би трябвало да бъде признато. На трибунка в Народно събрание ръководителят на ПГ Десислава Атанасова сподели, че в случай че външната комисия свика през днешния ден съвещание, на следващия ден партията на Борисов ще бъде в пленарна зала.

От „ ИТН “ остават с непроменена позиция.

От „ Възраждане “ упрекнаха съпредседателя на „ Демократична България “, че е водил диалози с френския дипломат у нас. „ Никой няма право, даже и министър, без мандат да води диалози с представители на друга страна “, счита ръководителят на партията Костадин Костадинов.

От Българска социалистическа партия останаха резервирани към метода за повдигане на ветото. „ Българска социалистическа партия няма да поддържа каквото и да е предложение. Това не значи, че българските жители не би трябвало да бъдат осведомени “, сподели Георги Свиленски.

Междувременно реакция и от Скопие – Северна Македония към момента не е получила публично предлагането на Франция, а към този момент четири партии в обединението оповестиха отдръпването си от държавното управление, в случай че то бъде признато.

Късно нощес стотици се събраха на митинг против френското предложение. Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ счита, че би трябвало да се организира референдум, с цел да могат жителите да решат бъдещето на РСМ.

Премиерът Димитър Ковачевски съобщи, че историческите въпроси не могат да бъдат критерии при договарянията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР