Отново напрежение във ВМЗ-Сопот. Новоизбраното и старото ръководство на завода

...
Отново напрежение във ВМЗ-Сопот. Новоизбраното и старото ръководство на завода
Коментари Харесай

Новото и старото ръководство на ВМЗ-Сопот влязоха в остър спор

Отново напрежение във ВМЗ-Сопот. Новоизбраното и остарялото управление на завода се скараха пред медиите, откакто новият началник Иван Стоенчев изненадващо се появи на конференция, оповестена от предшествениците му.

На конференцията отстраненото управление имаше желание да отговори на обвиняванията на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, че са водили ВМЗ-Сопот към банкрут. Влизайки в заседателната зала, обаче, завариха новоизбраният ръководител на ДКК Венцислав Димитров и Иван Стоенчев, който е възобновен в управлението.

Думата взеха от досегашното управление като увериха, че оставят ВМЗ в чудесно финансово положение и складовете с подготвена продукция са празни, тъй като всичко се продава незабавно. Стоенчев и Димитров останаха да ги чуят в залата на другия завършек на масата.

" Производството освен, че не е намаляло, а производството поради това, че се мотивираха хората, взехме и задоволително ограничения, с цел да заздравим трудовата дисциплинираност, се е нараснало най-малко с 10 %, към два пъти ", сподели Иван Иванов, доскорошен изпълнителен шеф на ВМЗ-Сопот.

Огласиха обаче контракт, който са заварили и съгласно който чиновниците им се транспортират до работните си места на неведнъж повишени, съгласно тях, цени. Досегашното управление изясни и за какво са решили да стартират ремонт в завода като демонстрираха фрагменти от пространства и хранилища. Според новия началник обаче, по-големият проблем е неналичието на фрагменти.

" Ние ще надграждаме и мисля, че няма потребност да се приказва за реваншизъм, аз нямам нищо срещу управлението. Когато мен ме смениха благодарих, нито съм подписвал някакви документи след датата, когато е оповестено, че има нов съвет на шефовете, тъй че допускам, че те ще бъдат правилни това да не го вършат и оттук насетне да сме живи и здрави - ще работим ", съобщи Иван Стоенчев, новоизбран член на Съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот.

Новоизбраният ръководител на ДКК разяснява, че целият медиен звук към ВМЗ-Сопот в последните месеци има противоположен резултат.

" Доведе до инспекции в дъщерното ни сдружение търговец, който е един от контрагентите на ВМЗ - " Кинтекс " от страна на ДАНС, което е тревожно. Днес сутринта в 9:00 ч. в ДКК имахме инспекция от ДАНС, на този стадий естествено друго не може да се разяснява, само че мога да ви кажа, че е обвързвано с ръководството в сдружението и то бих споделил, че имаме мотив за горделивост ", сподели Венцислав Димитров, изпълнителен шеф на ДКК.

Очаква се ремонтните действия да стартират в понеделник, като те ще бъдат прегледани като стратегия от новото управление.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР