Отново напрежение, свързано с АМ Струма.Жители на Кресна излизат тази

...
Отново напрежение, свързано с АМ Струма.Жители на Кресна излизат тази
Коментари Харесай

Скандал! Напрежение на пътя за Гърция

Отново напрежение, обвързвано с Автомагистрала Струма.

Жители на Кресна излизат довечера на митинг по отношение на построяването на автомагистрала „ Струма “ в сектора на Кресненското дефиле.  Мотивите са митинга са същите, както и при предходните митинги – автомагистрала „ Струма “ да е отвън Кресненския пролом, а настоящето трасе Е-79 да се резервира като различен път, сподели за Българска телеграфна агенция Антон Драчев, който е съорганизатор на днешния митинг, написа Българска телеграфна агенция.
-->
За да изразят своята позиция довечера ще се съберат поданици на Кресна, а задачата е да се покаже, че се пазят „ не локални ползи “, а се показва мнението на общността, уточни Драчев. Дефилето би трябвало да остане различен път, уточни още той. И добави, че при положение, че се построи обходен път, то се предопределя изборът на вид за строителството на лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “.

При този вид в посока север-юг ще се минава през дефилето, а в противоположната посока ще се построи трасе източно от града. „ Ние не стопираме автомагистралата, а сме за по-добрия вид “, сподели още Антон Драчев. И акцентира, че митингът през днешния ден е проведен напълно от локалните хора, макар че позицията им съответствува с тази на екологични организации и сдружения.

При започване на строителните действия на 16 май министър Шишков уточни, че пътният възел е значим, тъй като без него можеше да загубим години и да се върнем на изходни позиции за автомагистралата, а трасето на автомагистралата ще бъде определено съгласно екологичното законодателство и това е главният аршин.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР