Отново напрежение и обстрел с шокови и газови гранати по

...
Отново напрежение и обстрел с шокови и газови гранати по
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Стрелба на границата между Турция и Гърция

Отново напрежение и обстрел с шокови и газови гранати по границата сред Турция и Гърция в региона на Пазаркуле-Кастаниес, заяви Българска национална телевизия.
Репортерът Иво Никодимов, който е на турско-гръцката граница съобщи, че малко след 8 часа тази заран напрежението поради бежанците е ескалирало.
"Сутринта всичко бе умерено, само че внезапно малко след 8 часа се чу гърмеж на оръжия ", показа той.
От информацията стана ясно, че турските управляващи са употребявали противошокови гранати. По непотвърдена информация даже са употребявани химически гранати. Гръцката войска пое контролa по цялата граница в Турция в региона Еврос. Засилващият се мигрантски напън провокира въвеждането на най-високо равнище ограничения за сигурност в региона. Започна и надграждане на граничната ограда с бодлива тел.
Съобщава се, че единствено за денонощие опитите за нелегално прекосяване на браздата са се нараснали повече от два пъти. Екипи на армията и полицията патрулират по всички крайгранични пътища. Фронтекс ускори патрулите сред турското крайбрежие и гръцките острови в Егейско море. Пред камерите на Българска национална телевизия военните задържаха четирима афганистанци. Те са минали в Гърция през река Марица. При друга гранична инспекция са хванати трима афганистанци и двама мароканци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР