Отново имам удоволствието да Ви посрещна в президентската институция. За

...
Отново имам удоволствието да Ви посрещна в президентската институция. За
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ пред Радев: Очакваме да чуем политики, не бихме подкрепили реваншизъм


„ Отново имам удоволствието да Ви посрещна в президентската институция. За по-малко от две години българите гласоподаваха четири пъти за парламент. Гласоподавателите не дадоха опция за лесна коалиция. Гражданите чакат техните проблеми да не се отсрочват, а да се вземат решение дейно. Това значи постоянно държавно управление, което да поеме политическата отговорност “.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултацията с.

„ Искам да чуя вашата оценка за положението на разговора и договарянията за сформиране на държавно управление. е партия с опит в парламентаризма. Вие сте директни участници в най-дългите договаряния за коалиция. Тогава залогът беше явен – участието в Европейския съюз “, добави той.

Президентът повдигна и въпрос нужна ли е промяна в метода на сформиране на държавно управление – програмно или експертно.

Радев напомни, че към този момент са импортирани законопроекти, заявления, следва разискването на бюджет и гласоподаване на членове, определени от Народното събрание, на редица органи.

„ Правосъдна промяна като разбиране употребяват доста политически сили. На политическия терен ние от изработихме концепция за промени в Конституцията, които представихме пред всички парламентарни групи с упованието да получим поддръжка, а даже да има и корекции. Една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят “, разгласи ръководителят на Мустафа Карадайъ.

Според него сега отварянето на бюджета не е добра концепция, а този за 2022 година би трябвало да бъде продължен.

„ Има голям брой рецесии, които чакат своето решение. За да има решение първо би трябвало да се преодолее политическата рецесия. Това става с разговор. От 2016 година ние призоваваме за нормалност в политиката. В основата на нормалността стои разговора сред партии, власт и съпротива, сред институциите. Това е нормалността за нас “, акцентира Карадайъ.

Президентът Радев насочи въпрос дали би подкрепила мандата на:

„ Очакваме да чуем политики. Ако има реваншизъм, такава политика не бихме подкрепили - тя е нездравословна. Затова и при първия мандат ще подходим по този метод. Ние разчитаме да има устойчиво ръководство, с цел да има сигурност за жителите и страната “, отговори ръководителят на.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР