Отново бих искала да потвърдя от името на премиера Борисов

...
Отново бих искала да потвърдя от името на премиера Борисов
Коментари Харесай

Захариева изрази подкрепа към Чехия от името на Борисов

Отново бих желала да потвърдя от името на премиера Борисов и на българското държавно управление, че България показва цялостна взаимност с Чехия по отношение на противозаконните дейности на Руската федерация и нашите правоохранителни органи са към този момент в контакт с управляващите в Прага, с цел да окажат цялостно подпомагане при следствието. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която одобри през днешния ден посланика на Чехия Лукаш Кауцки.

Двамата разискаха последните развития към детонацията на склада за муниции във Врбетице и свързаната с това рецесия в чешко-руските връзки. Захариева акцентира, че България бе една от първите страни, която реагира с обществено изказване за поддръжка и взаимност с Прага. Страната ни поддържа и взе участие интензивно в правенето на взаимните изказвания на Европейски Съюз и НАТО по тематиката.

От името на външния министър и на чешкото държавно управление благодаря за солидарността на България, съобщи дипломат Кауцки. Посочено бе още, че поддръжката от България е извънредно скъпа, защото Чехия я приема като доста непосредствен съдружник.
 Президентът на Чехия с остра рецензия против Русия поради гърмежите
Президентът на Чехия с остра рецензия против Русия поради гърмежите

Милош Земан по принцип е неприкрит русофил

Припомняме, предходната седмица чешките специфични служби оповестиха, че подозират, че двама руснаци са организирали през 2014 година два гърмежа във боен склад в източната част на Чехия, при които починаха двама души.

Това накара, обсъждани като шпиони, до момента в който в отговор на чешкото посолство, изпращайки двустранните връзки до най-ниската им точка от десетилетия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР