Отново агресия срещу лекари от Спешния център в Казанлък. Този

...
Отново агресия срещу лекари от Спешния център в Казанлък. Този
Коментари Харесай

Д-р Нури: Унизително е пациентите да ме нападат и обиждат, докато аз се опитвам да им помогна

Отново експанзия против лекари от Спешния център в Казанлък. Този пък близки на пациент обиждали в продължение на часове лекарите на промяна.

Не мога да си обясня тази експанзия, само че е реалност, че цялото опазване на здравето е комплицирано и хората не знаят къде да търсят помощ. И в даден миг като ги насочиш от едно място към друго, те агресират. Те не знаят кое е незабавно положение, кое е наложително, с цел да се ориентират и атакуват нас. 

Това разяснява за Нова тв доктор Садет Нури, която има 8-годишен стаж в Спешния център и 10 като доктор. 

Случаите на вербална експанзия са не всекидневие, а ежечасно. Този път обидите по мой адрес бяха на етническа основа. Казаха ми, че съм една мръсна туркиня и че даже санитарка не става от мен. След тези тежки думи написах пост, в който споделям, че съм доктор, само че че ме е позор, че съм доктор, тъй като съм родена в България, България е моята татковина, тук съм се изучила и тук работя. За мен е обидно и унизително да насочат към мен такива обиди на етническа основа, описа докторът. 

Ние сме в центъра, с цел да оказваме помощ на пациентите. Несполуките и несгодите на пациентите, комплексите, насъбрани с годините - всичко това се излива върху медицинския екип, уточни доктор Нури. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР