Относно публикация от 12 декември за обявен конкурс от Община

...
Относно публикация от 12 декември за обявен конкурс от Община
Коментари Харесай

Уточнение към публикация на Дарик, поискано от Община Варна

Относно обява от 12 декември за разгласен конкурс от Община Варна за шеф на отдел „ Обща канцелария “ към дирекция „ Канцелария на кмета “, екипът на Дарик Варна сервира своите извинения към новата локална власт за породеното стеснение, като прецизираме, че състезанието не е за „ ПИАР “ на кмета.

Признаваме, че сме позволили неточност, подведени в действителност от неналичието на ПИАР, както и от неразбираемите процеси на назначения в Община Варна.

Днес в редакцията на Дарик дойде следното писмо, под което липсва име:

Уважаема госпожо Господинова,

Във връзка с материал, оповестен в уеб страницата на Дарик радио на адрес:https://darik.bg/seriozen-napliv-ot-zelaesti-da-stanat-piar-na-varnenskia-kmet, бихме желали да уточним, че състезанието разгласен за позицията шеф на отдел „ Обща канцелария “ към дирекция „ Канцелария на кмета “ при Община Варнане включва действия „ Връзки с обществеността “, както объркващо е дефинирано в заглавието на публикацията.

Бихме желали още веднъж да обърнем внимание на длъжностната характерност:

Организира контактите на кмета с държавни органи и институции, с органи на локалното самоуправление, с политически и публични организации, с жители и с представители на бизнеса от страната и чужбина; управлява обработката на информацията обвързвана с активността на кмета и придвижването на документи към звената в Общината; координира кореспонденцията на кмета, провежда и спомага при правенето на програмата му; управлява правенето в период на отговори и мнения по постъпили претенции, свързани с активността на кмета на община Варна; провежда и спомага при провеждането на съвещания, срещи, диалози, изявленията и други мероприятия.

Както излиза наяве от текста, длъжността шеф на отдел „ Обща канцелария “ към дирекция „ Канцелария на кмета “ при Община Варна допуска общи и организационни действия, а не връзки с медиите, каквито са присъщи на „ Пиар на варненския кмет “.

Надяваме се,че ще вземете гореописаното поради и ще предприемете ограничения да информирате обществеността за действителните характерности на оповестената позиция.

С почитание,

Пресцентър на Община Варна

Ето и писменият отговор на Дарик Варна:

Уважаеми Пресцентър на Община Варна

(обръщам се по този метод, тъй като писмото е анонимно, без съответен създател - нещо, което не смятам за редно...),

Съжалявам, в случай че Дарик радио е предизвикало стеснение на новата кметска администрация с тази обява.

Всъщност недоразумението е плод на мистерията, в която към момента тънат новите жители на общината.

Тъй като длъжността е прекомерно дълга за изписване в заглавие, сме съкратили названието на позицията с думата ПИАР, изхождайки от обстоятелството, че досегашният шеф на въпросния отдел отговаряше и за връзката с медиите и сме контактували безпроблемно с него.

Също по този начин - тъй като публична служба " Пиар на варненския кмет " няма, само че думата " пиар " е медийно позволена, сме си разрешили да сложим сходно заглавие.

Разбира се, че ще уведомим обществеността за точното название на въпросната служба, както и за вашето писмо, под което няма име.

Всъщност никой не е застрахован от недоразумения при тази липса на обикновена връзка сред новата локална власт и варненските медии.

Никой не дава отговор на въпроси, никой не ни уведомява за назначения и значими процеси в общината.

А кой в действителност е пиарът на Общината?

А кой в действителност работи в Пресцентъра?

Цял месец към този момент новата власт ръководи, а няма даже една проведена конференция, на която да зададем въпросите си...

Г-н Коцев, в случай че не желаете да давате изявление за Дарик, най-малко обявете брифинги, на които наши кореспонденти да участват...

За да избегнем за в бъдеще сходни недоразумения, апелирам, съобщете името на пиара на кметския екип, към който да се обръщаме.

Поздрави,
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР