Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да

...
Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри зловещи подробности за убийството на дете от майка му в Плевенско

Отношенията в фамилията не са давали учредения на полицията да се съмнява, че убитото дете в плевенското село Лазарово е било в заплаха. Това сподели на конференция през днешния ден зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски, който дружно със старши комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов даде детайлности към хода на следствието за убийството на момиченце на годинка и девет месеца.

22-годишната майка на детето е арестувана за убийството. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

Детето е било оповестено за общодържавно търсене на 23 декември 2021 година в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Кнежа. Месец по-рано обаче - на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало.

"Има дълбоки пропуски и недостатъци, поради което сме назначили дисциплинарна инспекция по отношение на виновните чиновници ", разясни комисар Вътов. Той добави, че са формирани три дисциплинарни производства за безучастие и неспазване на нормативната база. След като детето е оповестено за търсене са подхванати оперативни дейности, а през вчерашния ден се е стигнало и до съответни елементи към закононарушението.

Пред полицейски чиновници 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето. Към този миг обаче проверяващите не пожелаха да разкрият детайлности.

При претърсвания са открити елементи от тяло. Предполага се, че детето е убито към 22 октомври.

"Версиите досега сочат, че майката е причинител на закононарушението. В момента се работи с нея и с татко ѝ, с който са живеели в едно домакинство ", изясни прокурор Пачевски.

По думите му детето е отглеждано от майка си. Тя е полагала положителни грижи за него благодарение на дядото, който ги е издържал. Семейството е живяло при положителни битови условия.

По случая предстоят разнообразни експертизи като една от тях ще е за психологичното положение на майката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР