Отношенията между Москва и Вашингтон все повече и повече се

...
Отношенията между Москва и Вашингтон все повече и повече се
Коментари Харесай

Путин: Отношенията ни със САЩ все повече се влошават

Отношенията сред Москва и Вашингтон от ден на ден и повече се утежняват, сподели в изявление съветският президент Владимир Путин, представен от Ройтерс.

Той направи тази песимистична преценка в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Япония в края на този месец, на която е допустимо водачите на двете страни да се срещнат.

Сегашната администрация е одобрила, съгласно мен, няколко десетки решения за наказания против Русия през последните години ", уточни Путин пред съветския тв канал " Мир ". Записът на изявлението бе публикуван като текст от Кремъл.

Той контрастно опълчи това положение на руско- американските връзки с процъфтяващите, по думите му, връзки с Китай. Задълбочаващото се стратегическо другарство сред Москва и Пекин тревожи някои американски политици, отбелязва Ройтерс.

Тръмп сподели пред кореспонденти през вчерашния ден, че ще се срещне с Путин на Г-20 в Япония, само че още ден по-рано Кремъл сподели, че концепцията за среща " към момента е висяща " и че няма разисквания на конкретика по въпроса., напомня Българска телеграфна агенция.

Американският президент през вчерашния ден изрази още вяра, че се надява Съединени американски щати да открият " отлични връзки с Русия ", само че в това време даде обещание да разположи 1000 американски бойци в Полша - стъпка, поискана от Варшава за въздържане на евентуална експанзия от Русия, показва Ройтерс.

Тръмп сигурно ще раздразни Москва и с думите си през вчерашния ден, че обмисля наказания поради газопровода " Северен поток 2 ", като още веднъж предизвести Германия, че е енергийно подвластна от Русия.

Путин, който към този момент разгласи, че е на страната на Китай в почналата комерсиална война със Съединени американски щати, въпреки всичко сподели в същото изявление, че се надява на възстановяване на връзките с Вашингтон макар сегашната им траектория надолу. " Наистина се надяваме, че здравият разсъдък в края на краищата ще спечелва, - уточни съветският президент, - че с всичките наши сътрудници, в това число и американските, ние можем да реализираме някои решения в границите на идния конгрес на Г-20, които ще бъдат градивни и ще основат нужните постоянни условия за икономическо съдействие. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР