Отношението на правителството спрямо превозвачите е арогантно. Не приеха нито

...
Отношението на правителството спрямо превозвачите е арогантно. Не приеха нито
Коментари Харесай

Превозвачи: Правителството е арогантно, философията на тол-системата е сбъркана

Отношението на държавното управление по отношение на превозвачите е надменно. Не одобриха нито едно предложение на бизнеса за тол системата.
Това съобщи пред бТВ изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев, който дружно с Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„ В процеса на публично разискване всички транспортни организации дадоха един куп оферти и мнения. От тях бяха признати нула. Когато ти не се съобразяваш с бизнеса, не чуеш нито едно негово предложение, не го отчетеш като рационално, това за нас е надменно отношение. “, разясни Арабаджиев.

„ Като цяло философията на въвеждането на тол системата е сбъркана. Философията сега е да реализира събирането на едни суми, които да бъдат 290 милиона от леки коли и над 4 милиона от камионите и рейсовете. Имаме 3 милиона леки коли и 100 хиляди рейсове и камиони. Как камионите ще генерират повече доход от 3 милиона коли? “, разяснява тематиката Милтенова.

Според нея никой от превозвачите не е срещу тол системата, само че тя би трябвало да бъде въведена гладко. Всички автобусни превозвачи имат към този момент подписани контракти и не могат да трансформират цената на билетите, а това ги води към сигурни банкрути, поради наложената от държавното управление цена на тол таксите, която се вкарва внезапно и без чуваемост от страна на държавното управление.

По думите на Арабаджиев не е допустимо тол системата да проработи на 6 януари, а превозвачите ще продължат с митингите и с искане на оставката на министър Петя Аврамова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР