Отнесен тротоар, преливаща шахта, а коли са завлечени от водата

...
Отнесен тротоар, преливаща шахта, а коли са завлечени от водата
Коментари Харесай

От „Аз, репортерът“: Водата влачи паркирани коли, отнесени тротоари в Берковица

Отнесен тротоар, преливаща шахта, а коли са завлечени от водата по наводнените улици в Берковица. Това се вижда на фрагменти, изпратени ни от фенове в платформата ни „ Аз, репортерът “.

„ Берковица бедства в този миг! Речните корита не са почистени и реките излизат! Има досъдебно произвеждане против община Берковица за фиктивно осъществено разчистване на речни корита за сумата от 330 000 лева “, ни написа фен на bTV.

Очаква се още през днешния ден те да ревизират невралгичните точки

В Берковица са отводнени 17 къщи. Въведеното със заповед на кмета бедствено състояние на територията на града е със период на деяние от седем дни.

Щетите от поройния дъжд, който падна нощес в Берковица, са доста по-големи спрямо тези на 1 и 4 юни, обявиха за Българска телеграфна агенция от общината.

Очакват техника от Министерството на защитата

Най-сериозни са провалите в кв. „ Стара планина “ – улиците „ Кочо Честименски “, „ Пламък “, „ Шабовица “ и „ Кон “ са тотално разрушени. На доста места настилката е отнесена от водата, която е достигала височина до 1,5 метра.

Правителството подхваща незабавни ограничения за сигурността на популацията

В засегнатите от стихията места работи цялата налична техника на община Берковица, а също и на пожарната, и на Областното пътно ръководство на Монтана.

Общината чака помощ от Българската войска, която да се включи с техника за превъзмогване вредите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР