Отнемат ли се наистина деца от родителите си в Норвегия

...
Отнемат ли се наистина деца от родителите си в Норвегия
Коментари Харесай

Само за 2 години 10 българчета са отнети от родителите си в Норвегия

Отнемат ли се в действителност деца от родителите си в Норвегия поради незначителни аргументи – за това че плачат, че не си мият зъбите, че имат дупка на панталона или дребни синини по тялото? А може би изказванията на нашите сънародници за мащаба на този проблем са мощно пресилени?

Тв следствие на Мария Цънцарова сподели българи, които са избягали от скандинавската страна, тъй като са се страхували да не изгубят децата си.

„ Норвегия има една добре развита система за отбрана на децата – коства ни се ужасно, когато сме в обувките на родителя. В тази система е центрирана върху детето, у нас центърът е върху фамилията ”, разяснява Елка Налбантова от Национална мрежа за децата пред бТВ.

По думите й има шест висящи каузи в Съда за правата на човек по сходни проблеми в Норвегия и едно извоювано, само че съдът споделя, че норвежката система за протекция на децата е добра. Същата е и оценката на УНИЦЕФ.

Консулът ни в Норвегия Николай Цонев подсети, че норвежкото общество има свои правила на държание и те се разграничават от българските. Според него като цяло българите в Норвегия нямат проблем нито с локалните хора, нито със законите.

Цонев е осведомен с 10 случая за последните две години на отнети деца от български фамилии, три са потърсили консулска отбрана, само че към момента няма решение по тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР