Отнемането на точките от Australian Open 2021, който през изминалата

...
Отнемането на точките от Australian Open 2021, който през изминалата
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Сериозни размествания в топ 10, три състезателки с рекордни класирания

Отнемането на точките от Australian Open 2021, който през миналата година се организира в края на февруари, а не както е по традиция при започване на януари, даде своето отражение и видяхме разбъркване в горните пластове на ранглистата при дамите. Тази седмица също настъпиха съществени промени в челната петица.

Непобедената досега през годината Ашли Барти продължава да е окупирала първата позиция в класирането, а от през днешния ден нейна подгласничка ще бъде Барбора Крейчикова, която измества от второто място Арина Сабаленка. Сабаленка трябваше да се раздели с цели 710 точки от актива си, до момента в който за шампионката от Ролан Гарос това е най-високата позиция, която заема в своята кариера макар ранните отпадания от конкуренциите в Дубай и Доха.

Рекордните класирания обаче не стопират дотук. След чудесната си седмица, приключила с трофея от WTA 1000 шампионата в Доха, Ига Швьонтек записва напредък от пет места и от през днешния ден към този момент ще заема върховото за себе си четвърто място в ранглистата. Макар че позволи разгромна загуба на финала от 20-годишната полякиня, Анет Контавейт се показва ужасно от старта на сезона и към този момент ще е пета ракета на света, нейн персонален връх досега. Промените в първата десетка не престават - Паула Бадоса бележи спад от две позиции, Мария Сакари загуби шестото си място и към този момент е седма, до момента в който Каролина Плишкова, която към момента не се е появявала на корта през 2022-а, отстъпи с още три позиции и към този момент е под №8, а най-хубавите 10 се допълват от Гарбинье Мугуруса и Онс Жабер.



Йелена Остапенко се поздрави със съществено нанагорнище в ранглистата, откакто победи на мощния шампионат в Дубай, което я изстреля към №13 в света. Латвийката придвижи положителните си изяви и в Доха, където остана на крачка от нов край, само че това въпреки всичко ѝ носи известни дивиденти, като тя от през днешния ден към този момент е номер 12 в класацията. Ема Радукану, която не съумява да оправдае упованията към себе си след фурора, който направи на US Open, се отхвърли още в откриващия си дуел в Гуадалахара, което я смъква и с една позиция в ранглистата - на 13-то място. Сериозен спад за Петра Квитова. Чехкинята не прави по никакъв начин добър старт на сезона си и оваканти купата си в Доха още във втория кръг, а с това си провали тя напусна топ 30 и се намира на 31-ва позиция, губейки цели 10 места. Официалната класация на WTA можете да видите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР