Отнемането на автомобила на пияните не е част от нашата

...
Отнемането на автомобила на пияните не е част от нашата
Коментари Харесай

Адвокат: Конфискацията на колата е добра мярка, но ни третират като виновни до доказване на противното

Отнемането на автомобила на пияните не е част от нашата петиция преди време, това беше препоръчано от Българска социалистическа партия. Аз съм изрично “за ”. Но неналичието на лаборатории и това, че тестът ти излиза след 8 месеца или година е голям проблем. Само в България има проблем с тези фалшиво-полжителни проби заради простата причина, че кръвната проба не излиза след два часа, а след 1 година.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria юрист Елица Буенова във връзка измененията в Наказателния кодекс, предвиждащи конфискуване на автомобила на пияни или дрогирани водачи.

Този проблем съществуваше още от Закона за придвижване на пътищата.

 
Третират ни противоконституционно като отговорни до доказване на противното, което не съществува в правния мир. Когато с кръвен тест потвърдят, че съм карала дрогирана, тогава имат право да ми смъкват регистрационните номера, да ме арестуват и всичко останало. В България имаме едно авансово осъществяване в тази част и след месеци, откакто си оспорил, няма даже едно извинявай. Другото пртеснително нещо е, че няма къде да се съхраняват тези коли и кой да ги охранява.
Очаквам безпорядък, само че сигурно чакам и дисциплиниране на водачите. Аз съм за оставане на ограниченията, само че се надявам страната да реши тези проблеми – лабораториите.

Най-фрапиращото е, че в последно време се приказва за това по какъв начин наредбите би трябвало да бъдат отстранени, по какъв начин ще има корупция в лабораториите, по какъв начин служителите на реда и частните правосъдни реализатори ще станат милионер, по какъв начин ще се продават тези коли... Елементарно е – не сядай зад кормилото пил.

Ние няма да имаме проблем със съхраняването на автобмобилите, в случай че има след 2 часа кръвен тест. В момента има 5-6 лаборатории, които са сертифицирани. Дори да се отворят нови държавни лаборатории, ще мине доста време. Трябва да се употребяват други.

Ако страната не желае взрив на каузи, би трябвало резултатът да излиза след 2 часа. Трябва оценител до всеки служител на реда, тъй като сега изземват колите, в случай че не са благосъстоятелност на дееца, с цел да могат да бъдат направени оценителски експертизи и да се дефинира размерът на санкцията. В момента има нечовечен апетит на движимости лица, в това число и оценители. Една експертиза ще се бави най-малко два месеца. Не знаем къде ще стои автомобилът през това време.

Виждам положително в смяната, само че би трябвало да се трансформират няколко неща – оценителските експертизи да стават бързо, делата за алкохол са бързи производства, само че поради неспособност да излязат резултатите, тези каузи се преобразуват в елементарни досъдебни производства и се протакат с години.

Българинът държи повече на колата си, в сравнение с дамата си, тъй че се надявам като му се бръкне в джоба по този фрапантен метод, той в действителност да осъзнае какъв брой е огромен този проблем.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР