Отмяна на клас прослужено време, защото с него минималната работна

...
Отмяна на клас прослужено време, защото с него минималната работна
Коментари Харесай

Бурен спор за по-високата минимална заплата, още преди официално да има преговори

Отмяна на клас прослужено време, тъй като с него минималната работна заплата става 770 лева Това ще желае ръководителят на АИКБ Васил Велев при разискването на бюджет 2022 година със обществените сътрудници, което се чака да стартира през идната седмица.

За Велев заплатите ни ще са европейски тогава, когато продуктивността и направеният Брутният вътрешен продукт са като европейските. Ние сме с най-високата минимална заплата на глава на популацията, отнесена към създаден Брутният вътрешен продукт, сподели той пред bTV. Няма да я понижаваме, само че не би трябвало да я усилваме безсистемно, счита Велев. Той изясни, че на някои места ще има съществени компликации с новата минимална заплата – да вземем за пример в бранш текстил и шивачество, само че пък в IT бранша ще е доста малко.
Минимална заплата, детски надбавки, майчински надбавки, пенсии - ето с какъв брой желае да ги усили служебното финансово министерство
Минимална работна заплата от 710 лева от следващата година - това е едно от предложенията на служебното финансово министерство за държавния бюдже...

710 лева минимална заплата е нещо задоволително, опонира Любослав Костов от КНСБ. И заговориха за директивата за заслужено заплащане в Европейски Съюз – нещо, което още не е признато и крие голям капан в България. Капанът е в така наречен!

Костов изиска и друго – да няма таван на оптималния застрахователен приход. А Велев счита, че е почтено да се понижи оптималния застрахователен приход, тъй като не подхожда на оптималната пенсия.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР