Отмива се с дизенфектанти, хигиената е най-важноМаската не пази 100%

...
Отмива се с дизенфектанти, хигиената е най-важноМаската не пази 100%
Коментари Харесай

Маската не пази 100% от китайския вирус

Отмива се с дизенфектанти, хигиената е най-важно
Маската не пази 100% от китайския вирус. Смъртността при ковид е към 2%, само че основаването на лекарство против него ще е мъчно и постепенно. Това разяснява пред Българска национална телевизия проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация. " Най-вероятно скоро няма да има етиологично лекуване на тази зараза, в този момент са доста значими епидемиологичните ограничения, които се подхващат против разпространяването на заболяването. Една преждевременно направена ваксина, може да вземе повече жертви “, предизвести той. Според него ограниченията, които досега СЗО подхваща, са съответни. " Световните специалисти реагираха много скоростно. Китайските управляващи – също ", сподели още проф. Момеков.

По думите му още не е събрана задоволително информация за коронавироса - за неговата биология и метода му за разпространяване. " Вирусите са с наноразмери, маската е значима за инфектираните хора, с цел да се популяризират по-малко патогени. Не може да се успокояваме, че маската защищава на 100% ", уточни фармацевтът.

Той предложи поддържането на добра хигиена. " Този вирус има фосфолипидна отбивка, която се измива с дезинфектанти. Това демонстрира, че положителната хигиена е извънредно значима “, акцентира проф. Георги Момеков.

" Препоръките на здравните специалисти са по-важни от взимането на имуностимуланти. Хората би трябвало да знаят, че има удобни резултати, само че не ни дава изключителна отбрана. Вирусите са елементарни организми, те са на границата сред живата и неживата природа. Опасно е когато мутират. Те не се въздействат от антибиотиците “, предизвести експертът.

Лекарят съобщи, че е сюрпризиран, че хората търсят ваксина против новия вирус, само че не и против грип, който сега провокира зараза и всяка година взима хиляди жертви.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР