Отменят се полетите на авиокомпания България Еър“ FB 571/2 по

...
Отменят се полетите на авиокомпания България Еър“ FB 571/2 по
Коментари Харесай

България Еър отмени полетите до Тел Авив утре

Отменят се полетите на самолетна компания „ България Еър “ FB 571/2 по линията София – Тел Авив – София, планувани за 12 октомври, оповестиха от пресцентъра на самолетната компания. Причината е ескалацията на напрежението към развиването на военния спор на територията на Израел. 

Отмяната на полетите е обвързвана с най-високото равнище на риск за ситуацията в Близкия Изток, което дават експертите по сигурност, както и предвид на засилените ограничения за сигурност във въздушното пространство над Израел. Показателна за сериозността на обстановката е и реакцията на над 25 европейски и интернационалните самолетни компании, които също са отменили своите полети до и от интернационалното летище в Тел Авив през идващите дни, се споделя още в известието.

Екипът на „ България Еър “ сервира извинения на засегнатите пасажери, като ги твърди, че приоритет на самолетната компания остават сигурността и здравето на всички хора на борда, както и тяхното комфортно и безвредно пътешестване. Националният транспортьор слага преди всичко сигурността на всички свои пасажери, водачите и кабинния екипаж на самолетите при осъществяването на полетите.

През цялото време от началото на спора „ България Еър “ продължава да търси верните разновидности за осъществяване на постоянната си линия, гарантиращи безвреден транспорт на българите зад граница и непознатите жители, искащи да изоставен страната, допълват от самолетната компания.

С грижа и отношение към засегнатите пасажери „ България Еър “ предлага безвъзмездна смяна по всички закупени билети за пътешестване до или от Тел Авив до края на октомври, като новоиздадените билети би трябвало да бъдат в границите на една година.  

За настояща информация може да се следи формалният уебсайт на самолетната компания, както и профилите ѝ в обществените мрежи.

По-рано през днешния ден от Министерството на външните работи (МВнР) оповестиха, че предлагат на българските жители да не пътуват до Израел.  За момента няма плануван полет, който българската страна да изпрати особено за извеждане на български жители от Израел, показаха от министерството. В тази връзка, съветваме сънародниците ни, които желаят да изоставен страната, да потърсят опция да създадат това посредством комерсиалните полети, които не престават да оперират от летище Бен Гурион до разнообразни точки в Европа, в това число Българи, допълниха от Министерство на външните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР