Отменя се мярката за носене на маски в обществения транспорт,

...
Отменя се мярката за носене на маски в обществения транспорт,
Коментари Харесай

Гърция отмени почти всички COVID мерки


Отменя се мярката за носене на маски в публичния превоз, както и седмичните бързи проби за неимунизираните

Три години след първите забрани, признати по отношение на пандемията от COVID-19 гръцкото здравно министерство анулира и последните останали ограничения за попречване на разпространяването на вируса, като наложителни остават защитните маски в здравните заведения, заяви електронното издание на в. „ Катимерини “, представено от Българска телеграфна агенция.

Експертна комисия за ковид организира през вчерашния ден съвещание, на което беше призната рекомендацията на управлението на Министерство на здравеопазването за анулация на въведените ограничаващи ограничения, като се изключи ограниченията за държавните и частните здравни заведения и домовете за възрастни хора.

Практически се анулира мярката за носене на маски в публичния превоз, както и седмичните бързи проби за неимунизираните или отчасти имунизираните чиновници от държавния и частния бранш, като се изключи здравните чиновници.

„ Остава нуждата от отбрана на уязвимите групи на популацията против COVID-19 и заради тази причина се предлага съблюдаване на ограниченията за персонална отбрана, реваксинацията, както и предприемане на антивирусно лекуване за заболелите “, съобщи министърът на опазването на здравето Танос Плеврис.

Мярката за показване на негативен бърз тест два пъти седмично остава за неимунизираните чиновници в болничните заведения и домовете за възрастни хора. Остава и наложителното носене на маски от здравния личен състав, пациентите и посетителите на лечебните заведения.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР