Отменени са дисциплинарните наказания мъмрене на бившия шеф на ОД

...
Отменени са дисциплинарните наказания мъмрене на бившия шеф на ОД
Коментари Харесай

Отмениха наказанията на бивши полицейски шефове за обиски на голо в заведение

Отменени са дисциплинарните санкции " мъмрене " на някогашния началник на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на неговия заместител комисар Радослав Начев. Това заяви техният юрист Кристиян Гьошев. Санкциите им бяха наложени от вътрешния министър Калин Стоянов за осъществени инспекции от служители на реда в дискотека " Bushido " през месец май предходната година и обиски на клиенти, като съвсем всички се оплакаха, че се били принудени да събличат облеклата си.

Два състава на Административен съд Пловдив са отменили заповедите на министър Калин Стоянов, като решенията са дефинитивни.

Мотивите за наказванията на полицейските началници са, че са утвърдили и съгласували конфиденциален проект за профилирана полицейска интервенция без да се съобразят с реквизитите на заповед на Главния секретар на Министерство на вътрешните работи от 2016 година Според магистратите във връзка с Васил Костадинов въпросният проект за СПО съдържа въпросните реквизити, като те са наименовани по друг метод. Съдиите означават, че той е следвало да бъде изслушан от министъра, а освен да бъдат признати писмените му пояснения и възражения. Спрямо Радослав Начев, магистратите излизат с мнение, че той те е бил длъжен отговорности да съгласува проекта. Това е повода, с цел да не може да му се търси дисциплинарна отговорност.



Адвокат Кристиян Гьошев (в средата) с двамата си клиенти Радослав Начев (вляво) и Васил Костадинив (вдясно) 

В момента Васил Костадинов води дело в съда против дисциплинарното се уволняване за одобряване на погашение на 14 лева на началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев.

Радослав Начев е спечелил конкурс за шеф бранш на " Специализирани тактически дейности " и към този момент извършва тази служба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР