Отлични новини от Израел - държавата, която е най-напред с

...
Отлични новини от Израел - държавата, която е най-напред с
Коментари Харесай

Доказано: Ваксината е 99% ефективна срещу смърт

Отлични вести от Израел - страната, която е на първо време с имунизацията. Ваксината против ковид е 99 % ефикасна при попречване на съществени болести и гибел.

Данните ясно демонстрират доста понижаване на случаите измежду популацията над 60 години, защото по-голям % от него към този момент е изцяло имунизиран, написа „ Джерусалем поуст “.

Ваксината на „ Пфайзер “ е потвърдено 99 % ефикасна за попречване на хоспитализация, съществени болести и гибел за тези, при които към този момент са минали две седмици от втората доза, демонстрират нови данни, оповестени от здравното министерство в събота вечер.

Протоколът за използване на имунизацията на „ Пфайзер “ включва слагането на дозата на два пъти с период от три седмици. Израел стартира да ползва имунизацията на 19 декември. Докладът включва данните, събрани от министерството до 13 февруари.

Докладът регистрира равнището на успеваемост на имунизацията както седем дни след втората инжекция - когато се смята, че имунитетът стартира, по този начин и след седем дни по-късно. Министерството съпоставя заболеваемостта и смъртността сред тези, които са се ваксинирали, и тези, които не са.

„ Благодарение на мощната и постоянна здравна система на Израел, която ни разреши да достигнем непостижим просторен % на имунизация за къс интервал от време, както и на способността ни да правим изцяло епидемиологично следене, ние сме първата страна в света, която показва резултата на имунизацията против Ковид-19 в действителния клиничен свят “, сподели генералният шеф на здравното министерство Чези Леви.

Според документа, седмица след втората доза, имунизацията е била 91,8% ефикасна за попречване на заразяване с вируса, 96,9 % - за попречване на развиване на признаци като тресчица и дихателни усложнения и 95,6 %, 96,4 % и 94, 5% против хоспитализация, съществено протичане на заболяването и гибел надлежно.

Данните ясно демонстрират доста понижаване на случаите измежду популацията над 60 години, защото по-големият % измежду него към този момент е имунизирано и с втората доза.

„ Ваксината доста понижава заболеваемостта и смъртността и нейният резултат може да се види в данните за заболеваемостта в страната “, сподели Леви. „ Нашата цел е да продължим да имунизираме цялото население над 16 години, а когато пристигна време и тези под 16-годишна възраст, с цел да реализираме обширното покритие, което ще ни разреши да се върнем към естествения живот, за който всички ние копнеем. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР