Отлична България в трети пореден мач на Европейското първенство за

...
Отлична България в трети пореден мач на Европейското първенство за
Коментари Харесай

Страхотни: Юношите единствени на Евроволей без загубен гейм

Отлична България в трети следващ мач на Европейското състезание за мъже под 17 години в Черна гора.

Националите ни, водени от Десислава Величкова, реализираха нов чист триумф – 3:0 против Белгия, оповестява формалният уебсайт на БФВолейбол.

В третия ден от шампионата бяхме първи в програмата. " Трикольорите " не се бавиха доста против следващия си противник (мачът продържи 76 минути) и реализираха още веднъж победа на нула, макар че това бе и най-оспорваната им среща до момента в Подгорица. Тимът ни остава единствен на Европейското, който не е изгубил гейм. В класирането на Група I сме безапелационно водач с 9 точки.

Началото против белгийците през днешния ден бе мъчно. Те съумяха да ни поведат с 5-0. Върнахме се при 7-7 и в идната офанзива обърнахме. Мачът остана равносилен и безусловно се играеше точка за точка до 18-18. Тук направихме серия с 5 безответни точки и до края на частта дадохме на Белгия да осъществя единствено 1 точка за 19:25.

Втората част стартира по-силно за нас, само че откакто се откъснахме при 6-2, позволихме равнене (9-9). Оттук мачът потегли идентично на първи гейм с замяна на водачеството с не повече от 1-2 точки. Белгия поведе този път и бе покрай равнене в геймовете. При 21-23 за тях, записахме още една серия от 4 следващи точки, с цел да поведем с 2:0 след 25-23.

В третата част поредицата ни стартира след 5-4. Този път нанизахме 7 безответни точки. Съперникът не успяваше да напипа вярна контраофанзива, а страхотната играта на нашите момчета докара до разлика от 14 точки (20-6). Двубоят можеше да завърши и по-бързо, само че позволихме съперникът да се отдръпна малко по-почетно и геймът приключи с 25-11.

Константин Манолев и Петьо Иванов осъществиха по 8 точки, Жасмин Величков добави 6, а Виктор Младенов се включи с 5. В днешния мач имахме 15 точки от обсада и 3 от начален удар.

Сега за тима ни следва един ден отмора, а в неделя излизаме против Словения от 18:30 чaса.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР