Отлагането с една година на Олимпийските игри в Токио заради

...
Отлагането с една година на Олимпийските игри в Токио заради
Коментари Харесай

Ивелина Илиева пред Sportal.bg: Явно не ми е било писано да се откажа след Токио 2020

Отлагането с една година на Олимпийските игри в Токио поради пандемията с ковид сигурно ще обърка проектите на доста спортисти, които са обмисляли да сложат завършек на кариерите си след този огромен конгрес. Сред тях е и най-хубавата родна джудистка сега в категория до 57 кг Ивелина Илиева. Хасковлийката, за която Токио 2020 трябваше да е първа олимпиада, смяташе да постави завършек на спортната си кариера след форума под петте преплетени кръга. Но в този момент това нейно решение ще се отсрочи най-малко с година.

 @@@

“Готова съм да потренирам още една година до Токио 2021 година Нашите ме бъзикаха, че очевидно не ми е било писано да се откажа след 2020 година Всичко съм си представяла, само че чак да я отсрочат с една година в никакъв случай не ми е минавало през мозъка. Но действително ние няма къде да упражняваме - даже и май месец да можем да влизаме в залите, юни да стартират надпреварите и юли да отидеш на олимпиада – не е съществено. Ние сега упражняваме колкото феновете, даже и толкоз не можем да упражняваме. Поддържаме форма – бягаме, караме колело и щанга, само че тези неща нямат нищо общо с джудото. Помагат, само че без битки не става.

От една страна се веселя, тъй като колкото повече наближават Игрите, наближава и времето, в което ще се откажа от джудото, а не ми се иска”, сподели Илиева за Sportal.bg.


 @@@


Европейската медалистка ще би трябвало да изчака за своя дебют на олимпийски игри 9 години. Тя се размина за малко с присъединяване на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, откакто се завърна на татамито след интервенция и завоюва сребърен орден на Европейското, само че точките не й стигнаха да се класира за Олимпиадата: “Аз ще надмина и втория олимпийски цикъл, ще се сготвям за олимпиада 9 години. За предната Олимпиада ми беше погрешно известно време, само че го преодолях. Ако ми е писано да отида на олимпиада, ще отида. Животът продължава. Невъзнаграден труд няма, уповавам се най-малко моят да се възнагради там, където би трябвало.”

 Ивелина Илиева се пребори за бронз на Европейската отворена купа в София @@@

Илиева въпреки всичко вижда и нещо позитивно в цялата история с отлагането на Игрите – по този начин има късмет повече български спортисти да извоюват квоти, само че всичко зависи от метода, по който ще трансформират регламентите за класиране в другите спортове.

И за край чаровната ни джудистка не пропусна да призове сънародниците ни да си останат по домовете и да бъдат деликатни, с цел да може по-бързо да се оправим с разпространяването на ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР