Отлагането на преговорите влияе негативно върху РС Македония. Тази констатация,

...
Отлагането на преговорите влияе негативно върху РС Македония. Тази констатация,
Коментари Харесай

Спорът между София и Скопие да се реши приоритетно, гласи доклад на ЕК

Отлагането на договарянията въздейства отрицателно върху районен съд Македония. Тази констатация, съгласно, се съдържа в отчета за напредъка на страната, който ще бъде показан от комисаря по разширението Оливер Вархели. Европейска комисия приканва двустранните въпроси сред София и Скопие да бъдат решени предпочитано.

Европейската комисия показва удовлетворение, че районен съд Македония продължава да извършва критериите за участие в Европейски Съюз, а управляващите показват ясна проевропейска ориентировка.

„ Северна Македония продължава да извършва изискванията за започване на договаряния за участие, а управляващите обществено демонстрираха мощния си ангажимент да продължат по пътя към Европейски Съюз. Страната поддържа постоянен и съдбоносен подтик в напредването на европейските промени и усили напъните си за реализиране на осезаеми резултати”, се споделя в плана на отчета за напредъка на промените в районен съд Македония, който ще бъде показан в 15:00 часа в Страсбург.

Реформите са дълъг и нескончаем развой, който изисква непрекъснат ангажимент от страна на държавното управление и опозицията, както и от всички публични дейци.

Очаква се районен съд Македония да бъде поздравена за това, че е привела 96% от своята външна политика в сходство с тази на Европейски Съюз, което е нарастване с 2% спрямо 2020 година

През март 2020 година членовете на Европейския съвет единомислещо утвърдиха решението за започване на договаряния за участие със Северна Македония. Забавянето на формалното започване на договарянията за участие има негативни последствия за доверието в Европейски Съюз, предизвестява Европейската комисия.

Тя акцентира, че двустранните въпроси сред София и Скопие би трябвало да бъдат решени предпочитано.

„ Комисията чака с неспокойствие и акцентира смисъла на продължаващото използване от всички страни на Споразумението от Преспа и на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България. В сходство със заключенията на Съвета Комисията продължава нужната подготвителна работа и чака първата междуправителствена конференция да се организира незабавно, откакто рамката за договаряния бъде призната от Съвета и преди края на тази година, както е поискано от Европейската комисия”, се споделя в плана на отчет за напредъка на районен съд Македония, с част от който се е срещнала МИА.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР